Vijf vragen aan… Erwin Faber

Geschreven door: Edwin Froma

Aan de hand van vijf vragen stellen wij frequent Business Club leden voor. Dit keer is het de beurt aan Erwin Faber van Bouwbedrijf van der Woude uit Gorredijk. Al meer dan 40 jaar specialist in houtskeletbouw waarmee zij zeer energiezuinige, duurzame en comfortabele woningen bouwen. Actief in heel Noord-Nederland inclusief de Waddeneilanden.

Wat heb jij met volleybal?

Zelf heb ik ongeveer 18 jaar gevolleybald, waarvan een groot deel bij Dio Bedum. Helaas heb ik door een blessure de schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen moeten hangen. Het blijft toch altijd wel kriebelen als ik in een sporthal rond loop om er weer mee te gaan beginnen, maar dat is niet verstandig. Het blijft nu bij kijken en 1 of 2 keer per jaar meedoen aan een beach toernooitje.

Wat is jouw meest memorabel sportmoment?

Als kijker en volleybal liefhebber toch wel de winst van de lange mannen op de Olympische Spelen van 1996. Een memorabel moment. Over het algemeen kan ik genieten van veel verschillende sporten. Als er maar een wedstrijdelement is met strijd en inzet dan kan ik snel enthousiast worden. Mijn eigen uitdaging is om in Mei mijn eerste marathon te gaan hardlopen.

Wat maakt jouw organisatie onderscheidend?

Wij krijgen van onze opdrachtgevers terug dat wij open en transparant zijn en goed met onze opdrachtgevers communiceren. Wij geloven dan ook echt in het credo “recht is recht, en krom is krom”. Je moet niet voor je fouten weglopen of je verstoppen. Maar maak zaken bespreekbaar en kom samen tot een oplossing. Neem je opdrachtgevers en leveranciers mee in jouw uitdaging. Dan is de oplossing of invulling voor iedereen naar tevredenheid.

Welke kansen zie jij voor jouw organisatie het komende jaar?

Onze beste reclame is mond tot mond reclame en die gaat goed. Onze orderportefeuille is gezond gevuld, maar niet zo vol dat we niet kunnen acteren op veranderingen in markt. Ook blijven we flexibel in de planning om tussendoor soms ook nog iets op te pakken. Wij hebben ons de afgelopen 2 jaar goed voorbereid op de wetgeving die is veranderd per 1 januari en zijn ook hier klaar voor. Ook hebben we door samenwerkingen te sluiten kavels in ons bezit om te verkopen en hier woningen op te realiseren. Alles bij elkaar zie ik het jaar met vertrouwen tegemoet.

Waarom ben jij lid geworden van de Nova Tech Business Club?

Ik volg Lycurgus al heel lang, maar niet heel actief. In een seizoen bezocht ik 1 of 2 keer een wedstrijd, maar werd er, mede door de entourage, niet heel enthousiast van. Toen ik hoorde van de plannen en ambities die Nova Tech heeft met de club werd ik wel enthousiast. Een club met een visie en een plan! Dat vind ik mooi en daar word ik wel warm van. Om dat te bewerkstelligen zal er nog hard gewerkt moeten worden. Zowel op het veld als in de organisatie daarom heen, want beide partijen hebben elkaar heel hard nodig om elkaar te versterken. Maar na het vernemen van dit bericht heb ik mij gemeld om lid te worden en op deze manier een klein steentje bij te dragen. Want wat zou het mooi zijn om in Groningen een volleybalclub te hebben die in een volle Martiniplaza zijn Europese topwedstrijden gaat spelen.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus