Competitie met België volgend seizoen van start

Geschreven door: Theo Sikkema

De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN) kondigen, in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo en Volley Belgium, een nieuw initiatief aan; de BeNe Conference en BeNeCup. Volgend seizoen gaat de door Nova Tech Lycurgus zo gewenste competitie met België van start.

Na uitgebreid onderzoek, geleid door Hypercube Business Innovation in de periode van november 2022 tot maart 2024, is besloten om volgend seizoen van start te gaan met de BeNeCup. Dit spectaculaire evenement wordt gehouden na de kerst en wordt gevolgd door de BeNe Conference in het voorjaar. Het seizoen wordt, middels play-offs, afgesloten met de strijd om het landskampioenschap binnen elk land.

Het Belgium Netherlands Cup-evenement vindt plaats op 29 december 2024 in de Maaspoort (Den Bosch) met de kampioenen van beide landen die het tegen elkaar opnemen bij zowel de mannen als de vrouwen. Daarnaast start vanaf midden februari 2025 de BeNe Conference, waarbij de eindstand van deze competitie de plaatsing voor de BeNe Volley Cup ’25 later dat jaar zal bepalen. De competitieformule omvat twee nationale competities aan het begin van het seizoen (sept-feb), waarbij de top vier uit ieder land samenkomen in de BeNe Conference (feb-april). Deze acht clubs zullen crossborder zowel thuis als uit tegen elkaar spelen, met als hoogtepunt de bekroning van de BeNe Conference kampioen. De overige teams, buiten de top vier, zullen strijden in de nationale tweede fase (Challenge poule). Vervolgens worden in beide landen de bekende play-offs gespeeld.

De nieuwe competitie en cup worden gezien als kansen om de sport een krachtige impuls te geven, terwijl het intensief samenwerken tussen de competities een uitgebreide grens-overstijgende markt creëert, met mogelijke economische en innovatieve voordelen tot gevolg. Denk aan nieuwe event-formats zoals de BeNeVolley Cup, het het bereiken van meer (nieuwe) fans en het beter bedienen van partners en sponsors.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD