SAMEN. IN DE MAATSCHAPPIJ

Wil je naar een wedstrijd van Samen Lycurgus en ben je op zoek naar de korting voor jouw club, neem dan contact met ons op! Wil je zelf gaan volleyballen? Hier kun je terecht

Maatschappelijk betrokken
SAMEN. in de Maatschappij is één van onze ambities uit het nieuwe strategisch plan 2020-2023. Als trotse volleybalclub met een sterke betrokkenheid in de provincie Groningen zijn we ons bewust van onze maatschappelijke functie en willen wij nadrukkelijk maatschappelijke verbondenheid hebben met onze regio. SAMEN. in de Maatschappij organiseert tal van activiteiten, coördineert vele projecten en steunt diverse goede doelen voor jeugd, ouderen en kwetsbaren in de Groningse samenleving.

Op deze manier staat Samen Lycurgus nog dichter bij haar achterban en hebben we oog voor diverse doelgroepen in de samenleving. SAMEN. in de Maatschappij bundelt de vele verzoeken die er aan Samen Lycurgus worden gedaan op maatschappelijk vlak en brengt hierin de juiste structuur aan. Hierdoor zorgt de organisatie dat het aan vele projecten en initiatieven kan meewerken.
Diverse partners zijn aangehaakt omdat ze het belang van vitaliteit en bewegen in Groningen belangrijk vinden. Deze partners zijn: Nedmag B.V., Provincie Groningen, Huis voor de Sport Groningen, New Energy Business Coalition, Alfa-college, Noorderpoort, Topsport Talentschool Groningen en Nevobo.

Missie en visie
SAMEN. in de Maatschappij is officieel van start gegaan op 1 september 2020 en heeft als missie: “SAMEN. maatschappelijk betrokken zijn en de kracht van sport benutten als de motor voor onze directe omgeving!” Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en expertise van mensen binnen de organisatie, het imago van de club en de faciliteiten en mogelijkheden die wij als club hebben. Daarnaast worden ook de spelers en de medewerkers van Samen Lycurgus ingezet om de gewenste doelen te behalen. De visie van SAMEN. in de Maatschappij is: “Onze directe omgeving duurzaam aanzetten tot een gezondere en actievere leefstijl, te beginnen bij de jeugd!”

Twee grote projecten
Om te beginnen heeft SAMEN. in de Maatschappij twee grote projecten omarmd. Hierbij is gekozen voor de leeftijdsgroep 5 tot 18 jaar; juist deze groep heeft in het kader van een leven lang leren en bewegen positieve en plezierige sportervaringen nodig.

Scholentour programma
De komende drie jaar worden alle basisscholen in de provincie Groningen voorzien van inspirerende volleybal clinics. Onder leiding van coördinator Erik Noordijk worden een kleine 300 scholen bezocht om zo’n 25.000 leerlingen met volleybal in aanraking te laten komen. Ook de verbinding met lokale volleybalverenigingen wordt nadrukkelijk gelegd in het maatschappelijk programma.

Inmiddels zijn de eerste scholen bezocht waaronder twee scholen in Muntendam (OBS Menterhorn en CBS De Parel) en de  Dorpsschool in Meeden!

Wil je zelf gaan volleyballen? Hier kun je terecht. Of wil je naar een wedstrijd van Samen Lycurgus en ben je op zoek naar de kortingscode voor jouw club? Neem dan contact met ons op office@lycurgus.nl


Jeugd Fonds Sport & Cultuur 
Voor een periode van twee jaar gaan wij ons als club nadrukkelijk inzetten voor dit fonds zowel qua fondsenwerving, als ook activatie qua bekendheid en zichtbaarheid. Ook gaan wij activiteiten voor deze doelgroepen in en rondom wedstrijden initiëren.

Naast deze twee grote projecten waar onze focus ligt, zullen wij, zo ver als kan en mogelijk is, de overige verzoeken die binnenkomen vorm en inhoud geven. Heb je een verzoek of een leuk idee je kunt altijd een mailtje sturen naar office@lycurgus.nl. Je krijgt altijd een reactie van ons.

                             

.

VOLGENDE WEDSTRIJD