Vind jij het helemaal te gek om veel te volleyballen? En wil jij jezelf ontwikkelen?

Eén van de aandachtspunten van Nova Tech Lycurgus is het ontwikkelen van jongensvolleybal. Er zijn steeds minder jongens die voor de volleybalsport kiezen. Daarom biedt de Nova Tech Lycurgus Volleybal Academy jongens op de Volleybalschool de mogelijkheid om naast de trainingen bij de club lekker fanatiek te trainen onder leiding van deskundige jeugdtrainers. En het is onze ervaring dat als jongens zich ontwikkelen in de sport dit ook bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. De jongens met veel talent en ambitie kunnen worden geselecteerd voor het Talententeam.

Zondag 10 september 2023 is de Nova Tech Lycurgus Volleybal Academy met de trainingen van de volleybalschool in Emmen gestart. Wytze Kooistra en Xander Arling verzorgen de trainingen. Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud en wil je graag extra trainen met Wytze, Xander en 16 gedreven jongens  dan kun je nog aansluiten. Geef je dan snel op voor de volleybalschool Emmen van de Nova Tech Lycurgus Volleybal Academy!

Wat: Volleybalschool locatie Emmen
Voor wie: jongens van 12 t/m 17 jaar
Hoeveel: 20 indoortrainingen van september 2023 t/m mei 2024, 300 euro, inclusief btw

Wanneer: zondagochtend van 11.00 – 13.30 uur

2023: 10 en 24 september, 8,15 en 29 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december
2024: 14 en 28 januari, 11 en 25 februari, 3 en 17 maart, 7 en 21 april, 12 en 26 mei, 2 juni

Vind jij het helemaal te gek om veel te volleyballen? En wil je jezelf ontwikkelen? Geef je dan hier op.

  Nova Tech Lycurgus is de topsportclub uit de stad Groningen. De focus richt zich op kampioen van Nederland worden, de nationale beker winnen en zover mogelijk komen in Europese competities. Maar wij zijn ons ook bewust van onze voorbeeldfunctie en regionale uitstraling. Eén van de aandachtspunten is het jongensvolleybal. Wij willen graag dat er meer jongens gaan volleyballen. Daarom biedt de Nova Tech Lycurgus Academy jongens de mogelijkheid om naast de trainingen bij de club lekker fanatiek te trainen onder leiding van deskundige jeugdtrainers. Om lid te worden van onze volleybalscholen is geen selectie nodig. Iedereen die gek van volleybal is en graag extra wil trainen kan meedoen.

  Vind je Emmen te ver weg? Geen probleem. Wij  werken nauw samen met de volleybalschool van Volleybal Academie Groningen waardoor er ook in Groningen getraind kan worden. Voor meer info kijk je op Volleybal Academie Noord.

  De jongens die de ambitie en aanleg hebben om tot de top van Nederland te gaan behoren kunnen geselecteerd worden voor de Talentengroep. In samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond verzorgt de Nova Tech Lycurgus Academy voor deze groep een intensief trainingsprogramma in Groningen.

  In 2021 heeft de Stichting Topvolleybal Groningen het Regionaal Talent Centrum Noord (RTC Noord) van de Nederlandse Volleybal Bond omarmt. Bij dit centrum kunnen ambitieuze jongens met talent en ambitie in volleybal extra trainen. Sinds 2023 maakt dit team deel uit van de Nova Tech Lycurgus Volleybal Academie. Onderstaand een overzicht van de activiteiten van het team gedurende het seizoen 22/23.

  – Selectietrainingen juni ‘22; 31 spelers van 9 verenigingen
  – Selectie; Groep A: 13 spelers Groep B: 11 spelers
  – Programma verdeeld over beide groepen; 50 indoor trainingen (incl. stage in vakanties), 10 beach trainingen

  Resultaten

  – NOJK; 4 spelers 1e plaats bij B-jeugd, 3 spelers 3e plaats bij A-jeugd
  – Toernooi Praag groep A 2e plaats
  – Toernooi RTC’s en volleybalscholen Nevobo groep A 1e plaats, groep B 1e plaats
  – Selectie Jeugd Oranje; 2 spelers
  – Selectie Pré-Jeugd Oranje;  3 spelers