Vind jij het helemaal te gek om veel te volleyballen? En wil jij jezelf ontwikkelen?

Volleybaltalentje 140524

Eén van de aandachtspunten van Nova Tech Lycurgus is het ontwikkelen van jongensvolleybal. Er zijn steeds minder jongens die voor de volleybalsport kiezen. Daarom biedt de Academy jongens tussen 13 en 17 jaar de mogelijkheid om naast de trainingen bij de club extra te trainen onder leiding van deskundige jeugdtrainers. En het is onze ervaring dat als jongens zich ontwikkelen in de sport dit ook bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. De jongens met veel talent en ambitie kunnen worden geselecteerd voor het Talententeam. Jongens die het gewoon leuk vinden om een keer extra te trainen kunnen zich aanmelden bij de Volleybalschool. Bij de Volleybalschool mag iedereen meedoen.

Talententeam

In 2021 heeft Nova Tech Lycurgus het Regionaal Talent Centrum Noord (RTC Noord) van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) omarmt. Dit om de lokale krachten van de topclubs en topcoaches te verenigen en zo een sterker en meer regionale opleiding te creëren waarbij er samenwerking is tussen verenigingen in de regio. Het RTC Noord is in 2023 opgegaan in het Talententeam van de Nova Tech Volleybal Academy. Voor dit team worden jongens met talent en ambitie in de leeftijd van 13 – 17 jaar geselecteerd. De identificatie en instroom komt uit de regio. Doel is doorstroom richting jeugd oranje beach en indoor en later richting nationaal team en eredivisie. 

RTC Lycurgus 1920×1080 090523

Het programma voor het seizoen 2024/2025 start begin oktober 2024 en eindigt in juli 2025. De trainingen zijn iedere zondag (ochtend) en om de dinsdag (eind van de middag) in de Topsporthal van het Alfa-college in Groningen. Er worden zowel indoor- als beachtrainingen aangeboden. Door de nauwe samenwerking met de Nevobo worden gedurende het seizoen ook trainingsdagen ingepland met de trainers van de nationale jeugdteams indoor- en beachvolleybal op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem en het Trainingscentrum van Beach Team Nederland in Den Haag.

RTC 2 1920×1080 090523

De trainingen aan het Talententeam worden gegeven door ervaren jeugdtrainers Jurjen Veerman en Erik Noordijk. De kosten voor deelname bedragen 700,- euro. Dit is inclusief een seizoenskaart voor de competitiewedstrijden van Nova Tech Lycurgus heren 1 en 2 trainingsshirts.

De selectietraining voor het Talententeam van het seizoen 2024/2025 heeft intussen plaatsgevonden. Mocht je toch interesse hebben om deel uit te gaan maken van het Talententeam neem dan contact op met Erik Noordijk via erik@lycurgus.nl.

Volleybalschool

Om jongens de kans te geven naast de trainingen bij hun club extra te trainen is Nova Tech Lycurgus in 2023 een Volleybalschool gestart. Er vindt geen selectie plaats, alle jongens tussen 13 en 17 jaar kunnen meedoen. In het seizoen 2023/2024 bestaat de groep uit 25 jongens die 20 zondagen fanatiek trainen en zichzelf ontwikkelen. De trainingen worden op zondagochtend van september 2024 t/m mei 2025 gegeven in sporthal Esdal in Emmen door oud-topvolleyballers en ervaren jeugdtrainers Wytze Kooistra en Xander Arling. De kosten voor deelname aan de trainingen bedragen 300,- euro. Dit is inclusief 2 seizoenskaarten voor de competitiewedstrijden van Nova Tech Lycurgus heren 1 en exclusief een trainingsshirt.

Ben je tussen de 13 en 17 jaar oud en wil je graag extra trainen met Wytze, Xander en 25 gedreven jongens neem dan contact op met Erik Noordijk via erik@lycurgus.nl.