Amysoft Lycurgus genomineerd voor Sportploeg van Groningen; stem nu

Geschreven door: Theo Sikkema

Voor het winnen van de nationale beker in 2020 en 2021 is Amysoft Lycurgus genomineerd in de categorie Sportploeg van het Jaar in Groningen. Als onderdeel van de jaarlijkse verkiezing. Vanaf 3 januari tot en met 18 januari kan hier gestemd worden.

Amysoft Lycurgus won zowel in 2020 als in 2021 de beker. Beide keren werd Draisma Dynamo in de finale met 3-1 verslagen. Op 16 februari 2020 was het feest in de Maaspoort in Den Bosch toen Amysoft Lycurgus tegen alle verwachtingen in favoriet Dynamo aftroefde. Mitch Perinar maakte in de vierde set destijds het beslissende punt; 30-28.

 

Op 18 april dit jaar was de ploeg van coach Arjan Taaij in een leeg Alfa-college Sportcentrum wederom de sterkste. Hossein Ghanbari gaf in de vierde set het beslissende tikje.

 

De winnaars worden eind januari online bekend gemaakt. Het jaarlijkse Groningse sportgala zou medio december vorig jaar in MartiniPlaza gehouden worden, maar corona gooide roet in het eten. Vanwege dezelfde reden lukte het in 2020 ook niet om een gala te organiseren. Toen is het evenement helemaal geschrapt. Deze keer gaat het online door en is gekeken naar de prestaties van de afgelopen twee jaar.

In de categorie ‘Sportploeg’ strijdt Amysoft Lycurgus om de titel met Groningen Atletiek dames en FC Groningen. De meiden van Groningen Atletiek behaalden in 2021 zilver tijdens het NK teams. De FC is genomineerd vanwege het behalen van de play-offs om Europees voetbal in het seizoen 2020-2021.

Er kan gestemd worden in de categorie ‘Sporter’ ‘Sportploeg’ en ‘Aangepast Sporter’. In de categorie ‘Sporttalent’ bepaalt de sportcommissie zelf de keuze. Daarnaast kan iedereen kandidaten voordragen voor de ‘Sportprijs Groningen’.

Sportgala Groningen 2021 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Sport Science Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.

 

 

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD