Eredivisie wordt dit seizoen definitief niet uitgespeeld; geen kampioen

Geschreven door: Theo Sikkema

De volleybalbond Nevobo heeft besloten om de Eredivisie voor dit seizoen niet uit te spelen. Er wordt geen kampioen aangewezen.

De bond had afgelopen woensdag de clubs gevraagd om na te denken over een speelvariant om de competitie uit te spelen. Het bestuur van SAMEN. Lycurgus en iedereen betrokken bij de club heeft toen al het standpunt ingenomen om gezien de ontwikkelingen rondom het coronacrisis er alle begrip voor te hebben het seizoen niet uit te spelen. De negatieve ontwikkelingen van de afgelopen dagen onderschrijven het standpunt eens te meer; gezondheid en veiligheid heeft prioriteit nummer één!

De bond meldt in een officieel schrijven het volgende. ‘Afgelopen woensdag hebben we, mede op verzoek van een aantal verenigingen, een scenario voorgelegd dat gevolgd zou kunnen worden op het moment dat na 6 april of 13 april de maatregelen van de overheid weer versoepeld zouden worden. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen en de impact op de maatschappij is op dit moment nauwelijks te overzien. Sport is terecht een bijzaak geworden. De tijd en aandacht die er nu is moet worden besteed aan het bestrijden van de huidige crisis en de gevolgen daarvan.’

Dit betekent voor de Eredivisie:

  • Dat de Eredivisie definitief niet meer uitgespeeld wordt. Er is voor dit seizoen geen kampioen.
  • De Nevobo treedt op zo kort mogelijke termijn met de Europese bond CEV in overleg om te bespreken wat dit betekent voor vertegenwoordiging van de Nederlandse Eredivisieteams in de Europese toernooien volgend seizoen.

Hiermee komt op bizarre wijze een einde aan het seizoen 2019/2020. Namens iedereen die bij SAMEN. Lycurgus betrokken is wensen we iedereen sterkte om door de moeilijke onzekere periode die ons allemaal te wachten staat heen te komen. Onze gedachten gaat in het bijzonder naar iedereen die een dierbare verloren hebben en iedereen in de zorg die keihard werkt om de gevolgen te beperken. Verder hou je aan de regels en kop d’r veur. Samen sterk!

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

10 oktober 2020

RECO ZVH Amysoft Lycurgus

17 oktober 2020

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus