Ottevanger en Tuinstra in selectie Lange Mannen voor EK-kwalificatie

Geschreven door: Theo Sikkema

Steven Ottevanger en Bennie Tuinstra zijn door bondscoach Roberto Piazza opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands team voor het EK-kwalificatie toernooi in Kroatië. Beiden trainen sinds vorige week mee met Oranje en worden hiermee beloond voor hun sterke seizoen bij Amysoft Lycurgus.

‘Heel blij! Trainingen zijn zwaar maar heel leuk. We hopen een goede bijdrage te kunnen leveren aan het team’, aldus een enthousiaste Ottevanger vanaf Sportcentrum Papendal. Zijn mattie Tuinstra is niet minder vrolijk. ‘Ik ben heel erg blij dat ik bij de selectie zit en dat ik mag laten zien wat ik kan.’

De Nederlandse mannen zijn ingedeeld in Poule A samen met Zweden en Kroatië. Het Europees kampioenschap staat voor augustus en september op de planning en wordt gespeeld in Polen, Tsjechië, Estland en Finland. Nederland begint vrijdag 7 mei in Zadar om 18.30 uur tegen thuisland Kroatië en stuit een dag later eveneens om 18.30 uur op Zweden. Nederland staat 8e op de Europese ranglijst en is favoriet in kwalificatiepoule A. Zweden bezet de 26e plaats terwijl Kroatië als 27e staat geklasseerd.De wedstrijden zijn te volgen via Ziggo Sport.

De week erna wordt de kwalificatie afgerond in de Topsporthal van Omnisport in Apeldoorn waar de drie landen elkaar nogmaals treffen op 14, 15 en 16 mei. De nummer één van de poule plaatst zich automatisch voor het eindtoernooi, de beste vijf nummers twee van de zeven poules bemachtigen ook een ticket.

Na de EK-kwalificatie volgt vanaf 28 mei tot en met 27 juni de Volleyball Nations League. Hier treffen de beste zestien landen van de wereld elkaar. Normaal gesproken worden deze vijftien poulewedstrijden verdeeld over vijf speelrondes, die wekelijks over de hele wereld plaatsvinden. Vanwege corona is dit aangepast. Alle wedstrijden worden gespeeld op één locatie in het Italiaanse Rimini.

Of Ottevanger en Tuinstra daar ook bij zijn moet blijken. Ze hebben in ieder geval een ticket voor deel één van de reis met de Lange Mannen deze zomer.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus