Nova Tech Lycurgus laat Cal Fisher thuis in Amerika verder herstellen

Geschreven door: Theo Sikkema

Cal Fisher is vertrokken bij Nova Tech Lycurgus om thuis in Pittsburgh in Amerika verder te werken aan zijn herstel. De 24-jarige diagonaal kwam afgelopen zomer van Pennsylvania State University bij Nova Tech Lycurgus, maar is nooit helemaal hersteld van een knieoperatie.

Aan het begin van het seizoen maakte Fisher wel de nodige speelminuten als onderdeel van zijn revalidatietraject. Begin december is besloten om voorlopig alleen krachttraining te doen om zijn fitheid te bevorderen. De afgelopen periode is er door de medische staf alles aan gedaan om Fisher fit te krijgen richting het beslissende deel van het seizoen, maar het resultaat blijkt nu onvoldoende. Er is te weinig progressie. Daarom is het gezamenlijke besluit genomen dat het beter is dat Fisher thuis te midden van familie en vrienden verder revalideert.

Woensdagavond nam Fisher in een informeel samenzijn afscheid van zijn teamgenoten en de staf. Coach Arjan Taaij benadrukte in Cal een op en top prof te hebben leren kennen, die er alles aan gedaan heeft om fit te worden. Hem gunt om weer topfit te worden. Niet alleen omdat hij het verdient, maar ook omdat Fisher een hele goede diagonaal is.

Voor Fisher is sprake van een dubbel gevoel. ‘Ik heb hier niet kunnen laten zien waar ik voor gekomen ben. Het kost me dan ook moeite om te gaan, maar thuis verder herstellen bij mijn familie en vrienden is voor nu het beste. En kijk ik daar nu naar uit. Ik wil iedereen bij Nova Tech Lycurgus bedanken voor alle moeite die jullie gedaan hebben om mij te helpen. Deze ondersteuning heb ik veel waardering voor en heeft me goed gedaan.’

Algemeen directeur Joop Alberda. ‘Onze visie is dat een leven lang een gezond lichaam belangrijker is dan tijdelijk succes op het volleybalveld. Cal heeft keihard, iedere dag gewerkt aan zijn herstel maar het is helaas niet gegaan zoals we gehoopt hadden. We wensen hem het beste en misschien zien we hem later terug in Martiniplaza.’ 

Het is des te wranger, omdat Fisher in de wedstrijden dat hij speelde statistisch gezien de beste diagonaal in de BetCity Eredivisie was. In totaal kwam Fisher in twaalf wedstrijden in actie. De laatste keer was op 7 december in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Ter vervanging trok Nova Tech Lycurgus recent Kay van Dijk aan om de diagonaalpositie voldoende op niveau te houden.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD