Niels de Vries keert terug bij Amysoft Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Een oude bekende keert terug. Niels de Vries speelt na een afwezigheid van twee jaar de komende twee seizoenen weer bij Amysoft Lycurgus. ‘Ik heb nog de ambitie om beter te worden.’ De Vries stond van 2016 tot medio 2019 eerder bij Amysoft Lycurgus onder contract. De middenman speelde afgelopen seizoen bij RECO ZVH in Zevenhuizen en is speler negen voor het komende seizoen.

Nadat de 24-jarige De Vries vertrok uit Groningen speelde hij eerst een jaar bij┬áRaiffeisen Waldviertel in Oostenrijk. Het is dubbele liefde die De Vries weer naar Amysoft Lycurgus leidt. Het is de club en zijn vriendin die in Groningen woont. De 2.07 meter lange De Vries was weer bij zijn ouders in Wormer gaan wonen en het reizen naar Zevenhuizen en vriendin was lastig qua afstand. ‘We stonden een tijdje in dubio. Zij richting mij of ik naar Groningen. Ik ben blij dat zij gewonnen heeft.’


De Vries in actie tegen Powervolleys Duren in de CEV Cup in december 2017

De speler die in 2018 deel uit maakte van de selectie van de Lange Mannen heeft zijn baan bij een bedrijf op het Tata Steel terrein in IJmuiden opgezegd. Hij werkte daar als reliability engineer. ‘Ik heb nog de ambitie om beter te worden en wil weer meer met volleybal gaan doen. Daarvoor heb ik meer trainingsuren nodig en als ik dan een mogelijkheid bij Amysoft Lycurgus krijg dan twijfel ik niet.’

De fans gaan wel een andere De Vries zien. ‘In mijn eerste periode was ik ingetogen en had ik overal wel vrede mee. Ik ben gebekter geworden. Zeg veel meer wat ik vind en ben als persoon gegroeid. Een jaar in het buitenland heeft daarbij zeker meegeholpen.’ En er is unfinished business. ‘Wat knaagt is dat ik twee keer de bekerfinale verloren heb. Dat staat voorlopig het hoogte op mijn verlanglijst.’ De Vries werd in zijn eerste periode twee keer landskampioen en pakte drie keer de Supercup.

Voor de technische staf is de terugkeer van De Vries fijn om de middenpositie te versterken. Coach Arjan Taaij. ‘Niels hebben we mee gewerkt en we weten wat we in huis halen. Niels heeft ervaring en zijn blokkerende en aanvallende capaciteiten zijn bekend. En met een 2-jarig contract kunnen we verder bouwen.

De terugkeer van De Vries brengt de selectie voor het nieuwe seizoen inmiddels op negen spelers:

Diagonaal: Marcell Pesti en Geoffrey van Gent
Middenaanval: Dennis Borst, Luuk Hofhuis en Niels de Vries
Spelverdeling: Markus Held en Tieme de Jong
Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus

13 februari 2022

ComputerPlan VCN Amysoft Lycurgus