Niels de Vries blijft; Geoffrey van Gent komt van Donitas

Geschreven door: Theo Sikkema

Nadat vorige week de eerste acht namen van de selectie voor het seizoen 2018/2019 bekend werden, staat de teller inmiddels op tien. Middenman Niels de Vries heeft zijn contract met één seizoen verlengd. Geoffrey van Gent komt Abiant Lycurgus op de diagonaal positie versterken.

De 21-jarige Van Gent trainde het afgelopen seizoen al een aantal maanden een paar keer per week mee. De 1.97 meter lange speler speelde de afgelopen vier seizoenen voor Donitas en begon als zeven jarige bij Olhaco in Hoogeveen. De Drent is zeer ingenomen met zijn overgang. ‘Ik heb vanaf januari meegetraind en het is wel heel tof dat ik nu de kans krijg om voor Abiant Lycurgus te spelen. Ik kan eerst vooral veel leren. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik al stappen gezet heb.’ Coach Arjan Taaij heeft hoge verwachtingen. ‘ In de tijd dat hij met ons meetrainde heeft hij het gewoon heel goed gedaan. We hebben er alle vertrouwen in dat Geoffrey gelijk goed in het team gaat passen.’

De nieuweling kan zijn ambitie vanaf nu bijstellen. ‘Mijn doel was om ooit Eredivisie te gaan spelen. Dat gaat nu hopelijk lukken. Op termijn wil ik vooral een vaste waarde van het team worden.’ Van Gent trainde ook mee met het RTC en via die route kwam hij een aantal jaren geleden in beeld bij Ron Zwerver, de coach van Jong Oranje. Hij deed één internationaal toernooi mee, maar daar bleef het helaas bij. Om de simpele reden dat Van Gent 18 jaar werd en te oud was. Uit die periode kent hij Auke van de Kamp, Niels de Vries, Sam Gortzak en Sander Scheper.

Voor De Vries was wel belangstelling uit het buitenland, maar dat werd niet snel concreet. Bovendien wil de middenaanvaller, die afgelopen seizoen steeds meer zijn stempel op het spel wist te drukken, nog meer ervaring op doen. ‘ Afgelopen seizoen was eigenlijk het eerste seizoen dat ik veel speelde. Ik wil mezelf nog verbeteren, wil stabieler worden en dat kan ik het beste in Nederland doen bij Abiant Lycurgus.’ Coach Taaij is blij dat De Vries blijft. ‘ Mooi dat het gelukt is. Niels is een groot talent. Hij heeft zich ontwikkeld en is belangrijk geweest voor ons het afgelopen seizoen. Hij staat samen met Stijn Held als enige twee spelers uit de Nederlandse competitie op de lijst van achttien spelers van Oranje, dat geeft wel iets aan.’ Het wordt voor de 21-jarige De Vries zijn derde seizoen bij Abiant Lycurgus.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie