Komend seizoen weer best-of-five finale om kampioenschap

Geschreven door: Theo Sikkema

De strijd om het landskampioenschap wordt komend seizoen weer beslist in een best-of-five finale. De eredivisieclubs hebben samen met de Nevobo de competitieopzet van het afgelopen seizoen geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het met de finale anders moet dan het afdoen in twee wedstrijden, zoals afgelopen seizoen het geval was.

Er was afgelopen seizoen veel commentaar om de finale in een best-of-two te spelen. Dat leidde tot de rare situatie dat Abiant Lycurgus in het tweede finale duel tegen Orion na twee sets al kampioen was, maar de wedstrijd moest wel regulier uitgespeeld worden. Middels een best-of-five krijgt de finale beduidend meer body en dat is passend bij het feit dat de finale om het kampioenschap het hoogtepunt van het seizoen is.

De Eredivisie bestaat komend seizoen weer uit tien ploegen. Na de reguliere competitie spelen de eerste zes in een kampioenspoule een volledige competitie. De onderste drie vormen een degradatiepoule. Het Talent Team Papendal neemt alleen deel aan de reguliere competitie. De nummers één en twee van de kampioenspoule strijden dan in een best-of-five finale om de landstitel.

Verder is besloten dat de strijd om de Supercup met ingang van het komende seizoen niet meer op neutraal terrein gespeeld wordt, maar dat de landskampioen als gastheer fungeert. Dat betekent dat de Supercup tussen landskampioen Abiant Lycurgus en bekerwinnaar Orion in het weekend van 30 september en 1 oktober in Groningen gespeeld wordt. Nadere informatie over deze wedstrijd volgt spoedig.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD