Amysoft Lycurgus met zeven spelers naar eerste Olaf Ratterman Memorial

Geschreven door: Theo Sikkema

Komende maandagavond 3 mei wordt de eerste Olaf Ratterman Memorial georganiseerd. Als eerbetoon aan de begin januari plotseling overleden coach Olaf Ratterman van Bielderman Koetsier/SSS. In Barneveld strijden de spelers die het afgelopen seizoen de meeste indruk gemaakt hebben in de Eredivisie tegen het Nederlands team. 

Amysoft Lycurgus is met zeven spelers het beste vertegenwoordigd in de definitieve selectie van zeventien, die op Koningsdag bekendgemaakt is. Ook nieuweling voor volgend seizoen Marcus Held is geselecteerd. Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr zijn uitverkoren.

Vanaf woensdag traint het Eredivisie All Star Team een aantal keren in Apeldoorn. Onder leiding van de coaches Redbad Strikwerda, Arjan Taaij en Joris Marcelis (Active Living Orion). Strikwerda is de hoofdcoach. Vooraf is de afspraak gemaakt dat de coach van de kampioen, in dit geval Draisma Dynamo, de eindverantwoordelijkheid heeft.

Op volleybal.nl licht Technisch Directeur Joop Alberda van de Nevobo het organiseren toe. ‘De Olaf Ratterman Memorial is in eerste instantie een prachtig eerbetoon aan een gewaardeerde collega die ons helaas veel te vroeg is ontvallen. Met deze memorial houden wij zijn naam verbonden aan onze sport. Voor het Nederlands team is de wedstrijd tegen het All Star team een goede uitdaging op weg naar het EK-kwalificatietoernooi. En de bondscoach kan op deze manier kennismaken met de beste spelers die Nederland te bieden heeft in een unieke setting.’

De andere geselecteerden zijn:
Dynamo: Sjoerd Hoogendoorn, Jeroen Rauwerdink, Maikel van Zeist, Nico Manenschijn, Mats Kruiswijk en Freek de Weijer.
Orion: Tijmen Laane, Jasper Diefenbach, Markus Held.
SSS: Alex Meijs.

De eerste editie van de Olaf Ratterman Memorial begint om 20.00 uur. (Hoofdfoto copyright Bielderman Koetsier/SSS)

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus