Amysoft Lycurgus Europees naar Finland, Roemenië of Kroatië

Geschreven door: Theo Sikkema

In de strijd om de Europese CEV Cup is vrijdag geloot. Amysoft Lycurgus is gekoppeld aan de verliezer van de Champions League voorronde poule B. De tegenstander wordt de nummer twee van het trio Ford Levoranta Sastamala uit Finland, OK Ribola Kastela uit Kroatië of C.S.M. Arcada Galati uit Roemenië.

Deze voorronde wordt eind september gespeeld. Amysoft Lycurgus begint in de zestiende finale van het tweede Europese niveau. De eerste confrontatie wordt op 10,11 of 12 november gespeeld. De return is een week later. Alle drie de potentiële tegenstanders zijn onbekend. Er werd in het Europese verleden nooit eerder tegen gespeeld.

Het Finse Sastamala speelt de laatste jaren of in de CEV Cup of in de voorronde van de Champions League. In de afgelopen tien jaar werd ‘VaLePa’ vijf keer kampioen van de Mestaruusliiga. Afgelopen seizoen werd geen kampioen aangewezen. Sastamala stond tweede. In 2012 werd de beker gewonnen. Er wordt in Vammala, gelegen in het zuidwesten, gespeeld in de VeXve Arena waar 1500 fans een plekje kunnen vinden.

Ribola Kastela is een vaste gast op Europees niveau. In 2017 werd het landskampioenschap voor de laatste keer binnengehaald. Meestal is het in Kroatië een strijd om de titel met HAOK Mladost.

In Roemenië werd Arcada Galati de afgelopen twee jaar kampioen van de Divizia A1. In 2017 werd zowel de beker als de Supercup gewonnen. Sinds 2016 wordt Europees gespeeld. De laatste twee jaar in de voorronde van de Champions League. Er wordt gespeeld in de Sala Sporturilor Dunarea met een capaciteit van 1500 toeschouwers.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 oktober 2020

Amysoft Lycurgus Sliedrecht Sport

04 oktober 2020