Yes!!! Abiant Lycurgus is opnieuw landskampioen

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is gelukt! Abiant Lycurgus is zondag opnieuw landskampioen geworden. In Doetinchem werd de titel geprolongeerd na een 3-1 zege op Seesing Personeel Orion. Dat was na de 3-1 zege vorige week in MartiniPlaza voldoende om het kampioensfeest te vieren. De setstanden waren 27-29, 22-25, 25-20 en 19-25. Met deze titel erbij heeft Abiant Lycurgus in de laatste twee seizoenen vijf van de zes te winnen prijzen gewonnen.

Het scenario voltrok zich zoals gevreesd werd in deze best-of-two finale. De ploeg van coach Arjan Taaij won de eerste twee sets en was daarmee kampioen, maar de wedstrijd moest daarna nog reglementair uitgespeeld worden. Dat gebeurde ook, maar niemand zat daar nog op te wachten. Zeker de paar honderd meegereisde Abiant Lycurgus supporters niet. Het was onhandig een weg te zoeken met de emoties. Feest willen vieren, maar nog niet echt mogen heel raar.

In de eerste set gaf Abiant Lycurgus wel een 18-12 voorsprong uit handen, waarna er vijf setpoints nodig waren om de zo belangrijke eerste set binnen te halen. Het was Joris Marcelis, die eerst een bal aan de verkeerde kant van de antenne terugspeelde en vervolgens fout serveerde, met twee fouten die de set uiteindelijk in Gronings voordeel besliste.

De volgende uiteindelijk beslissende set gaf een iets ander score verloop. In dit geval moesten de gasten een achterstand van twee punten wegwerken bij 14-12. Dat gebeurde en toen Mikelis Berzins via een touché 23-20 scoorde was de titel nog maar twee punten weg. Berzins tekende ook voor 24-21, wat drie kampioenschapspunten opleverde. Het eerste werd nog weggewerkt door Orion, maar bij de tweede was het raak. Eerst was er een goede smash van Wytze Kooistra. Deze bal werd nog ternauwernood verdedigd. Het was Nick Olson die de aanval van Pim Kamps blokte en daarmee de strijd om het kampioenschap in het voordeel van Abiant Lycurgus besliste.

Het was de vijfde van in totaal negen finales die Abiant Lycurgus in de clubhistorie speelde die winnend afgesloten werd. (foto: Ronald Hoogendoorn)

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

27 januari 2022

MKB Accountants VCV Amysoft Lycurgus

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus