Wytze Kooistra ondanks beëindiging interlandcarrière nog erg ambitieus

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Wytze Kooistra is gestopt als international. Na een mooie interlandcarrière heeft de kersverse Lycurgiaan zaterdag voorafgaand aan de interland Nederland-Portugal in Martiniplaza afscheid genomen van het Nederlands Team. Hij speelde maar liefst 253 interlands. Als dank voor bewezen diensten werd hij daarom door de Nevobo in het zonnetje gezet.

Foto: Anouk Piening
Foto: Anouk Piening

Tijdens zijn presentatie bij Abiant Lycurgus, eerder dit voorjaar, liet Kooistra al weten sowieso deze zomer niet te zullen spelen voor de nationale ploeg. Na zijn terugkeer uit het buitenland wilde hij een rustperiode inlassen. Kort geleden had de diagonaalaanvaller een gesprek met bondscoach Guido Vermeulen. Kooistra: “Ik ben niet iemand die deuren direct definitief dicht gooit, maar het werd duidelijk dat een terugkeer in de nationale ploeg op dit moment niet aan de orde is. De Nevobo wilde mij daarom een passend afscheid aanbieden en ik vind het een mooi gebaar dat dit in Groningen voor “eigen” publiek gebeurde.”

Foto: Anouk Piening
Foto: Anouk Piening

Kooistra debuteerde voor Oranje in 2002 tijdens een interland tegen Italië. Met Nederland won hij twee keer de European League, de Europese tegenhanger van de prestigieuze World League. Voor Kooistra betekend zijn afscheid bij het Nederlandse Team alles behalve een snel einde van zijn carrière als clubspeler. “Ik ben nog steeds erg ambitieus en wil met Lycurgus het allerhoogste bereiken. Ik kijk erg uit naar komend seizoen en hoop dat ik het Groningse publiek nog heel wat mooie dingen kan laten zien.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie