Wie weet kan het wel voor SAMEN. Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Woensdagavond in een misschien wel uitverkocht Alfa-college Sportcentrum de return voor SAMEN. Lycurgus in de achtste finale van de Europese Challenge Cup tegen Montpellier Castelnau UC. De eerste horde in een belangrijke week met komende zondag de bekerfinale tegen Draisma Dynamo in het verschiet.

Het eerste duel in Frankrijk twee weken geleden liet zien dat er misschien wel mogelijkheden zijn wanneer SAMEN. Lycurgus erin slaagt om de druk er vol op te zetten.

Dat betekent sowieso samen veel energie leveren. Gaan voor ieder punt en veel servedruk ontwikkelen. Alles of niks spelen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten om er een echte wedstrijd van te maken en wie weet wat er nog mogelijk is. Het uitgangspunt is helder. SAMEN. Lycurgus moet met 3-0 of 3-1 winnen om een Golden set af te dwingen na de 3-0 (25-17, 26-24 en 25-21) nederlaag in Frankrijk. Ruim twee jaar geleden lukte het in de CEV-Cup tegen SWD Powervolleys Düren ook bijna. Destijds werd in Duitsland de heenwedstrijd veel kanslozer verloren dan nu het geval was tegen de Fransen. In MartiniPlaza ontspon zich een meeslepend duel waarin de ploeg van coach Arjan Taaij in de Golden set met 15-13 ten onder ging, maar het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen.

‘We zijn de underdog tegen een ontzettend goede ploeg. Een ploeg die het na onze Europese wedstrijd best wel lastig in de competitie en wat minder niveau haalt. Als we zelf in staat zijn om veel te brengen en druk te genereren dan kan het echt wel een wedstrijd worden die onze kant op kan vallen. Dat is ons doel en daar moet je als volleyballiefhebber gewoon bij zijn,’ aldus Taaij.

De winnaar over twee wedstrijden gezien plaats zich bij de laatste acht van de Challenge Cup en stuit zeer waarschijnlijk op Rennes Volley 35. De huidige koploper van de Franse Ligue 1. Montpellier staat daarin derde. Sinds de heenwedstrijd twee weken geleden hebben de gasten in de competitie drie keer een vijf setter moeten spelen. Van de nummer 11 Sète werd met 3-2 verloren en nummer 9 Poitiers werd met 3-2 geklopt. Afgelopen weekend lukte het om nummer 2 Tours met 3-2 te verslaan. De grote vorm lijkt wat weg wat misschien een aanknopingspunt biedt. De belangrijkste man bij Montpellier is nummer 10 Ryan Joseph Sclater. De Canadese diagonaal was twee weken geleden goed voor ruim 20 punten.

Bij SAMEN. Lycurgus kunnen de punten van veel meer komen. De recente praktijk wijst uit dat verschillende spelers de vorm van de dag kunnen hebben. Het zegt iets over het collectieve vermogen van het SAMEN. Lycurgus van dit seizoen. Het is de kunst om dit iedere wedstrijd optimaal te laten renderen. Als dat woensdagavond lukt kan er sowieso een mooi duel ontstaan. De afloop is ongewis, maar laten we zeggen wie weet…

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie