Waardevolle trainingsstage bij Benfica afgerond

Geschreven door: Theo Sikkema

Ruim vier dagen was de selectie van Abiant Lycurgus in Portugal te gast bij Benfica. Er werd dagelijks getraind en gespeeld tegen de volleyballers die onderdeel zijn van de omnivereniging Benfica. Het hoogtepunt was het spelen van de presentatiewedstrijd op donderdagavond. Het moment waarop Benfica zich aan pers en publiek presenteerde.

In totaal werd drie keer geoefend tegen Benfica. Het werd één keer 2-2 (25-21, 22-25, 17-25 en 25-20) en twee keer werd verloren. Het werd donderdag 3-0 via 25-19, 27-25 en 25-19. Een dag eerder was in een semi oefenduel sprake van een 4-0 nederlaag middels 25-21 en drie keer 25-15. ‘Voor ons waren dit wedstrijden met veel weerstand en dat is wat we nodig hebben om beter te worden. Benfica is een goede ploeg met vijf (oud-)internationals in het veld, die Europese top gespeeld hebben. Donderdag moeten we de tweede set overigens gewoon winnen. We staan met 24-21 voor, maar kunnen het op details niet af maken. Er zijn een hoop dingen die nog beter kunnen en moeten, maar daar werken we aan.’

De waarde zat er wat coach Arjan Taaij betreft vooral ook in om met de groep een paar dagen weg te zijn. ‘ Het is goed om in deze fase aandacht te hebben voor het groepsproces en dan is helemaal weg uit Groningen ideaal. Het doel was om sterker met elkaar te worden als groep om van daaruit een volgende stap te kunnen zetten. Het is was een prachtig mooie ervaring. Een kijkje krijgen in een andere cultuur, bij een club die alles voor elkaar heeft. Alles is gecentraliseerd en gelinkt aan het overkoepelende Benfica. Tof om daarin te mogen verkeren.’  Zo was de selectie en staf uitgenodigd in Estádio da Luz om de Champions League wedstrijd Benfica-Bayern Munchen (0-2) te zien.

Het was niet alleen de sfeer van Lissabon opsnuiven. Er werd ook de nodige fysieke arbeid verricht. ‘Zo’n weekje is wel slopend hoor. Niet iedereen liep er even sprankelend bij en daar hebben we de speeltijd van iedereen op aangepast. Chris Voth is niet helemaal fit. We moeten even kijken hoe zich dat ontwikkelt en Steven van de Velde heeft zijn eerste minuten gemaakt. Hij komt zo uit het zand en heeft tijd nodig, maar dat komt wel.’

De staf en selectie is vrijdag terug in Groningen om zaterdag alweer af te reizen naar Lüneburg waar meegedaan wordt aan een internationaal toernooi. De deelnemers zijn Panasonic Panthers uit Japan, KPS Stocznia Szczecin uit Polen, vorig jaar twaalfde in de Plusliga en de organiserende club SVG Lüneburg. De Duitsers waren afgelopen seizoen zevende in de Bundesliga. Vanaf maandag ligt het vizier dan op de strijd om de Supercup tegen bekerwinnaar SV Land Taurus op zaterdag 29 september om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD