Vrijdag de topper tegen Dynamo met kalenderverkoop

Geschreven door: Theo Sikkema

Een mooier affiche in het Nederlandse clubvolleybal kan een liefhebber zich op dit moment niet wensen. De nummers twee en één van de Eredivisie treffen elkaar vrijdagavond in MartiniPlaza. SAMEN. Lycurgus en Draisma Dynamo kruisen de degens met de koppositie als inzet. Voor en na de wedstrijd is de SAMEN. Lycurgus kalender 2020 voor 7,50 euro te koop met mooie foto’s van de bluearmy helden.

Op vrijdag 1 november vorig jaar waren de gasten in de heenwedstrijd in Apeldoorn duidelijk met 3-1 (23-25, 25-18, 25-14 en 25-18) te sterk. In de eerste set leek er nog weinig aan de hand, maar daarna lukte het niet om aanvallend overeind te blijven.

Sindsdien heeft de ploeg van coach Arjan Taaij zich positief ontwikkeld. In belangrijke wedstrijden tegen goede tegenstanders werd weerbaarheid getoond en kwam steeds de kracht van het collectief bovendrijven. Benieuwd hoe nu de verhoudingen in de tweede krachtmeting van het seizoen liggen. In de kerstperiode oefenden beide ploegen in België tijdens een toernooi in Roeselare. SAMEN. Lycurgus won daar met 2-0 via 26-24 en 25-14. Nou was dit niet maatgevend voor de krachtsverhoudingen. De formatie van coach Redbad Strikwerda miste de ervaren Jeroen Rauwerdink en verloor tijdens de wedstrijd Rick van Solkema. De belangrijke aanvaller ging door zijn enkel en ontbreekt.

Hetzelfde geldt bij SAMEN. Lycurgus voor Frits van Gestel. Tijdens de kwartfinale van de beker op 22 december klapte hij in Amersfoort tegen AVV Keistad door zijn enkel. Van Gestel heeft de training inmiddels hervat en is op de weg terug. De rest van de ploeg is fit en erop gebrand om goede zaken te doen. In meerdere opzichten. Niet alleen staat de koppositie op het spel, maar afstand nemen van de ploegen op derde en vierde plek is misschien wel minstens zo belangrijk kijkend richting de kampioenspoule. Daarvoor is het zaak om aan het begin zoveel mogelijk bonuspunten mee te nemen uit de reguliere competitie en dat uit te nutten in de beslissende fase voorafgaand aan de play-offs om de landstitel. Sliedrecht Sport liet afgelopen weekend een punt liggen tegen Zaanstad, waardoor de voordelige marge ten opzichte van de nummer drie kan groeien naar vijf punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Het duel tegen Dynamo is de opmaat naar zes wedstrijden in 15 dagen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Barneveld tegen Advisie SSS en komende woensdag is in het Topsportcentrum van het Alfa-college de halve bekerfinale tegen RECO ZVH geprogrammeerd. Eerst allemaal een kalender kopen!

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie