Voormalig gedeputeerde Mark Boumans nieuwe voorzitter Abiant Lycurgus

Geschreven door: Chris Voth

De Stichting Topvolleybal Groningen (STG) heeft een nieuwe voorzitter. Mark Boumans, tot voor kort gedeputeerde in de Provincie Groningen, zal de komende jaren de bestuurlijke leider zijn van de stichting waaronder Abiant Lycurgus opereert.

Mark Boumans (40) is bepaald geen onbekende in de sportwereld. Zo was hij in het verleden commissaris bij het Huis voor de Sport, vicevoorzitter van de Regio Noordoost van de Nederlandse Volleybalbond en hoofdbestuurslid bij de Nederlandse Basketbal Bond. Voordat hij in de sport bestuurlijk actief werd, was hij actief volleyballer in zijn geboorteplaats Odoorn en daarna bij Veracles en Olympia in de Stad Groningen.

De STG denkt met de aanstelling van Boumans als nieuwe voorzitter de juiste man gevonden te hebben om de ambitieuze plannen die maart jl. in “Ambitie 2020” werden gepresenteerd onder impuls van Marcel Koenis, van Sinz management en adviesbureau en Marc Jager, ex-gedeputeerde van de Provincie Groningen, verder vorm te geven. Deze plannen moeten leiden tot een herstructurering van de organisatie, met een fulltime volleybalprogramma in een professionele structuur. Abiant Lycurgus moet nog meer een topsport waardige omgeving zijn waar bovendien sponsors en andere partners zich prima kunnen profileren. Met de uitvoering van “Ambitie 2020” hoopt Abiant Lycurgus in de komende jaren de zo gewenste kampioenschappen, bekers en Europese successen te behalen.

Mark Boumans is niet alleen een ervaren sportbestuurder maar heeft eerder ook als Burgemeester van Haren en later als Gedeputeerde in de Provincie Groningen veel bestuurlijk ervaring opgedaan in het maatschappelijke werkveld. Daardoor beschikt hij over een groot netwerk en heeft hij aangetoond leiding te kunnen geven aan allerlei organisatorische processen. Zijn kwaliteiten wil hij graag inzetten om de ambities van Abiant Lycurgus verder gestalte te geven.

De nieuwe preses toont zich erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging: ”Ik heb ongelooflijk veel zin in deze functie. Vanuit mijn eigen sportverleden heb ik natuurlijk veel affiniteit met de volleybalsport en om dan nu bij één van de topclubs van Nederland aan de slag te gaan en leiding te gaan geven aan de ambitieuze plannen van de club, spreekt mij erg aan. Ik ben positief gestemd over de haalbaarheid van deze plannen. Wanneer ik zie hoeveel partijen, sponsors en andere betrokkenen nu al bij de club actief zijn en wat dat bijvoorbeeld rondom de recente bekerfinale en de play-off finale om de landstitel los maakte, dan kan dat alleen nog maar groeien. En Groningen is een echte volleybalstad. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we hier iets moois neer kunnen zetten de komende jaren”. Boumans beseft dat de ontwikkeling van de toekomstplannen tijd zullen vergen: “Daarom kan de STG de komende jaren op mijn inzet rekenen”.

Met het aantreden van Boumans zal Rob Birza het (interim) voorzitterschap neerleggen.

Foto: LinkedIn-profiel Mark Boumans

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie