Topblokkeerder Luuk Hofhuis speelt ook volgend seizoen voor Samen Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Luuk Hofhuis heeft zijn aflopende contract bij Samen Lycurgus met een jaar verlengd. De 21-jarige middenman is bezig aan een uitstekend seizoen en uitgegroeid tot de beste blokkeerder van de Eredivisie.

Hofhuis, die in 2019 al zijn debuut maakte bij het Nederlands team, kwam twee jaar geleden over van het Talentteam Papendal en had een lastige start vanwege een afgescheurde achterste kruisband in een knie. Daar herstelde de in Neede geboren speler volledig van en hij groeide dit seizoen uit tot een meer dan volwaardige speler. Hofhuis heeft in de Eredivisie met afstand de meeste killblocks achter zijn naam staan.

Samen Lycurgus is dan ook erg blij om zijn verblijf in Groningen te verlengen. Dat geldt uiteraard voor Hofhuis zelf ook. ‘De eerste twee seizoenen waren leuk, waarbij ik in het eerste jaar minder speelde. Maar dit seizoen speel ik alles. Een mooie ontwikkeling. En daarbij winnen we mooie prijzen. Ik blijf omdat Samen Lycurgus de ambitie houdt om op topniveau mee te blijven doen en ik heb nog voldoende te leren om beter te worden. Dat is nodig, want mijn ambitie is doorgroeien naar de beste versie van mezelf.’

Voor coach Arjan Taaij is Hofhuis een belangrijke pijler. ‘Het afgelopen seizoen heeft Luuk een grote stap gemaakt als middenman en is op veel momenten bepalend geweest in onze sportieve resultaten. Komend seizoen gaan we samen proberen een nieuwe stap te maken in zijn ontwikkeling richting de toekomst.’

Met het blijven van Hofhuis en het doorlopende contract van Jeffrey Klok liggen voor volgend seizoen nu twee spelers vast. Recent werd bekend dat Tieme de Jong met ingang van volgend seizoen bij Simplex SSS speelt.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD