Toernooi in Polen laatste halte voor Abiant Lycurgus richting Supercup

Geschreven door: Theo Sikkema

Komend weekend sluit Abiant Lycurgus de voorbereiding af met deelname aan een groot toernooi in Polen.  In Starachowice, een stad met ruim 50.000 inwoners in het Zuiden van Polen, is de ploeg van coach Arjan Taaij uitgenodigd om mee te doen aan de strijd om de Mark Materek Cup. Zondag 1 oktober om 13.45 uur staat dan in het Alfa-college Sportcentrum de strijd om de Supercup op het programma.

Deelname is tot stand gekomen via Wytze Kooistra. Hij heeft onder contract gestaan bij Cerrad Czarni Radom. Eén van de deelnemers. Kooistra onderhoudt nog altijd goede contacten in Polen. De competitie in dit land, de PlusLiga, mag samen met Italië, Turkije en Rusland gerekend worden tot de vier sterkste competities van Europa. Naast Radom doen AZS Olsztyn, waar Robbert Andringa speelt, en Łuczniczka Bydgoszcz mee.

De voorbereiding verloopt tot nu toe verre van optimaal voor Abiant Lycurgus. Er zijn veel spelers geblesseerd en een deel van de actieve voorbereiding missen. Libero Erik Mattson kwam pas begin september in Groningen en zal in Polen zijn eerste minuten maken. Auke van de Kamp, Niels de Vries, Dennis Borst, Pascal Hoogstra en Frits van Gestel waren afgelopen weekend wegens blessures of revalidatie niet inzetbaar tijdens de oefencampagne. Van de Kamp heeft vrijdagavond in Gieten tegen SVG Luneburg een gekneusd middenvoetsbeentje aan zijn hand opgelopen. De voltallige selectie gaat mee naar Polen.

Volgens Taaij is het trainingsprogramma de afgelopen weken zwaar geweest en worden deze en volgende week gebruikt om de spelers fysiek te laten herstellen om op zondag 1 oktober optimaal op het veld te staan in de strijd om de Supercup tegen Seesing Personeel Orion in het eigen Alfa-college Sportcentrum.

In Polen is vrijdag Cerrad Czarni Radom om 16.00 uur de eerste tegenstander. Zaterdag speelt de winnaar om 15.00 uur tegen de winnaar van het duel AZS Olsztyn – Łuczniczka Bydgoszcz. Om 13.00 uur staat dan eerst de verliezersronde op het spel.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

29 september 2018

Abiant Lycurgus Taurus
BESTEL TICKETS

06 oktober 2018

Abiant Lycurgus Advisie SSS BESTEL TICKETS