Tijdens het paasweekend toch een bekertoernooi

Geschreven door: Theo Sikkema

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt binnenkort toch gestreden om de landelijke volleybalbeker. Amysoft Lycurgus is regerend bekerhouder en gaat in het paasweekend strijden om de beker te behouden. Wel in een alternatieve opzet ten opzichte van normaal. De eerste acht van de Eredivisie doen mee.

Op vrijdag 2 april is de kwartfinale en een dag later de halve finale. De finale wordt Tweede Paasdag, maandag 5 april, op neutraal terrein afgewerkt. Het is op dit moment het meest aannemelijk dat Amysoft Lycurgus begint met een uitduel tegen de nummer zeven. Dat is momenteel Bielderman Koetsier SSS uit Barneveld. Bij winst wacht in de halve finale een uitduel tegen de winnaar van nummer 6 tegen nummer 3.

In oktober 2020 besloot de volleybalbond Nevobo om het bekertoernooi in zijn reguliere vorm te schrappen, omdat de verwachting was dat er, mocht er vanwege de coronamaatregelen alweer gespeeld mogen worden,  in de kalender geen plaats zou zijn voor bekerwedstrijden. Er zouden al te veel competitieduels ingehaald moeten worden. Vanaf 1 januari is de competitie met een halve reguliere competitie hervat waardoor weer ruimte is ontstaan in het speelschema.

Volgens de richtlijnen van het Protocol Topsportcompetities kan er nu ook een alternatief bekertoernooi plaatsvinden, met alleen eredivisieteams. De top acht uit de Eredivisie in de eindstand van de reguliere competitie plaatst zich voor het toernooi. De beide Talentteams zijn uitgezonderd van deelname, mochten zij bij de beste acht teams staan, dan kwalificeert de nummer negen zich.

De kwartfinales middels een enkele wedstrijd afgewerkt. Dat gebeurt volgens onderstaand schema, de wedstrijd wordt gespeeld bij het eerstgenoemde team.

A  nummer 8 – nummer 1
B  nummer 7 – nummer 2
C  nummer 6 – nummer 3
D  nummer 5 – nummer 4

Op zaterdag 3 april volgen de halve finales, ook daar organiseert het thuisspelende team de enkele wedstrijd.
D – A
C – B

De finale is dan zoals genoemd voorzien voor Tweede Paasdag. De bekerwinnaar mag zich op basis daarvan inschrijven voor Europees volleybal.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

21 april 2021

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus

24 april 2021

Amysoft Lycurgus Draisma Dynamo