Tijdens de bekerfinale inzamelen voor de voedselbank

Geschreven door: Theo Sikkema

Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, gaat Amysoft Lycurgus op jacht naar de vierde nationale beker in de historie. De tegenstander is, dit seizoen niet voor het eerst, Active Living Orion. In het teken van deze finale en het aankomende WK Volleybal Vrouwen organiseert de Nederlandse Volleybalbond samen met de andere finalisten een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Ben jij die dag aanwezig? Check dan het ‘boodschappenlijstje’ en doneer!

-Macaroni of spagetti (volkoren)
-Pastasaus
-Rijst: witte, basmati of zilvervlies (maximaal 1 kg per pak)
-Soep in blik of pak
-Groenten in blik
-Koffie/thee
-Jam, honing, schenkstroop of appelstroop
-Ontbijtgranen (bij voorkeur zonder suiker)
-Vis in blik
-Plastic flessen olie (olijf, zonnebloem, arachide)

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als club tijdens de bekerfinale voor inzetten. Om die reden vindt er een inzamelingsactie voor de Voedselbank plaats in de Van der Knaaphal in Ede waar de Bluearmy de finale speelt.

Heb jij een kaartje weten te bemachtigen voor de finale en wil je gezinnen helpen? Lees dan snel verder en doneer!
Tijdens het aankomend WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat plaatsvindt van 23 september tot en met 15 oktober, staan er een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er een is. De Nederlandse Volleybalbond focust zich op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt. Wij vinden net als de bond dat iedereen dit verdient.

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we alle aanwezige fans om gezonde producten te doneren voor de Voedselbank. In het ‘boodschappenlijstje’ vind je de artikelen die jij kunt doneren.


Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Voedselbank. Bij de entree in de Van der Knaaphal in Ede kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus