Spelverdeler Stijn Held voor twee jaar naar Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Stijn Held is de nieuwe spelverdeler van Abiant Lycurgus. De 23-jarige speler komt over van Seesing Personeel Orion, waar hij de afgelopen drie jaar onder contract stond. Held, die derde spelverdeler is bij het Nederlands team, tekent een contract van twee jaar.

De 1.89 meter lange Held is geboren in Barneveld en begon zijn loopbaan bij SSS. In 2012 volgde de overstap naar Zwolle om drie jaar later naar Doetinchem te verkassen. Daar kon hij blijven en ook was zijn vizier op het buitenland gericht, maar hij kiest voor Abiant Lycurgus. ‘Ik heb drie leuke jaren gehad bij Orion, maar ik wil alles eruit halen om het hoogste te bereiken wat er voor mij in zit. Abiant Lycurgus heeft een goed programma, speelt voorronde Champions League en een andere omgeving geeft sowieso nieuwe prikkels. Kijk de wereldtop ga ik niet halen, maar volleybal staat voor mij nog wel op de eerste plaats. Om mezelf verder te ontwikkelen is het voor mij het beste om nu deze stap te maken. Ik hoop iets moois toe te kunnen voegen.’

Het afgelopen half jaar was Held naast het volleyballen ook al aan het werk in het HRM-vak. Hij is nog met zijn scriptie bezig, maar het is de bedoeling om te kijken of er in Groningen mogelijkheden zijn om naast het drukke volleybalprogramma een aantal uren per week aan de slag te gaan.

In de afgelopen finalereeks om de landstitel viel Held meestal in positieve zin op door zijn actieve rol in het veld, maar ook door zijn stabiele goede service. ‘ Ik durf brutaal te zijn in mijn spel. Zoek graag het midden op ook in lastige situaties. Ik vind het leuk om te mogen kiezen wat ik met de bal doe. Het hoort bij het vak, maar daar maak ik graag gebruik van. En in het veld zet ik graag de lijnen uit.’  Held was dan ook aanvoerder van Orion het afgelopen seizoen.

De technische staf van Abiant Lycurgus wilde Held er graag bij hebben. Coach Arjan Taaij. ‘Stijn ontwikkelt zich sterk. Hij laat zien dat hij veel in zijn mars heeft. Er zit een goede kop op en dat maakt hem tot een sterke persoonlijkheid. Echt een regisseur die verbaal aanwezig is. Stijn is een spelverdeler die in hoog tempo kan spelen en is in alle facetten van het spel een complete speler.’

Met het aantrekken van Held komt het aantal vastgelegde spelers voor volgend seizoen op elf:

– Passer-loper: Auke van de Kamp, Pascal Hoogstra, Frits van Gestel
– Diagonaal: Geoffrey van Gent
– Middenaanval: Dennis Borst, Niels de Vries, Sander Scheper, Hossein Ghanbari
– Spelverdeler: Stijn Held, Sam Gortzak
– Libero: Erik van der Schaaf

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 maart 2019

Abiant Lycurgus Draisma Dynamo
BESTEL TICKETS

06 april 2019

Zaanstad Abiant Lycurgus