Seizoen Amysoft Lycurgus met veel nieuwe gezichten begonnen

Geschreven door: Theo Sikkema

Het nieuwe seizoen is voor Amysoft Lycurgus officieel begonnen. Dinsdagmiddag werd in het Alfa-college Sportcentrum formeel de eerste training afgewerkt nadat vorige week al voorzichtig begonnen werd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er tien nieuwe gezichten.

Een groot deel van hen was aanwezig. De passer-lopers Maarten Bartels, Bjarne Huus en Joël Schneidmiller, diagonaal Marcell Pesti, de middenaanvallers Niels de Vries en Jesper Schut plus spelverdeler Tieme de Jong. Passer-loper Craig Ireland ontbrak nog vanwege de naweeën van de jetlag. Spelverdeler Markus Held traint mee met het Nederlands team en Luuk Hofhuis traint beperkt. De middenman scheurde in mei de achterste kruisband van een knie af en revalideert om weer volledig fit te worden.

Jaron Spiegelaar onderging na vorig seizoen een schouderoperatie en traint apart. Steven Ottevanger is met de Lange Mannen druk in voorbereiding op het naderende Europees kampioenschap. De libero sluit aan bij de selectie van coach Arjan Taaij op het moment dat Oranje is uitgeschakeld. Hij mist sowieso een groot deel van de voorbereiding. Vertrouwde gezichten waren aanvoerder Dennis Borst en Geoffrey van Gent. Ook trainden twee talenten vanuit het RTC Noord mee. Iets wat vaker gaat gebeuren om de nadrukkelijkere rol in het opleiden van talent vorm te geven.

Onder toeziend oog van de media en een aantal bestuursleden en vrijwilligers werd pittig getraind en proefde je bij iedereen goeie zin en energie om er samen een mooi seizoen van te maken. In de hoop dat er eindelijk weer publiek bij de wedstrijden mag zijn. In de voorbereiding speelt Amysoft Lycurgus grotendeels in het buitenland. Alleen de eerste wedstrijd op vrijdagavond 3 september is op Nederlandse bodem. In het Limburgse Montfort is nieuwkomer Numidia TopVolleybal Limburg de tegenstander.

Het eerste sportieve doel is de strijd om de Supercup op zondag 26 september. In Apeldoorn is landskampioen Draisma Dynamo dan de tegenstander van de bekerwinnaar.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD