Samen Lycurgus begint zaterdag met thuiswedstrijd aan kampioenspoule

Geschreven door: Theo Sikkema

Na een intensief bekerweekend voor Samen Lycurgus met als beloning voor het zesde jaar op rij naar de bekerfinale begint zaterdagavond om 20.00 uur de beslissende fase van het seizoen in de competitie; de kampioenspoule. Het voorportaal richting de play-offs om de landstitel. Te beginnen tegen Active Living Orion. Koop hier je kaarten.

De confrontatie tussen de nummers vier en drie van de reguliere competitie. De Doetinchemers gingen Samen Lycurgus in de laatste speelronde voorbij en hebben een bonuspuntje meer meegekregen. Drie om twee. In een reguliere competitie waarin de top vijf heel dicht op elkaar zat. Het zal een hele strijd zijn om bij de eerste twee te eindigen. Daarbij is het vermoedelijk cruciaal om sowieso in de thuiswedstrijden de punten te pakken. Dat lukte coach Arjan Taaij en zijn spelers in de reguliere competitie niet helemaal. De volle winst was er tegen Sliedrecht Sport en Numidia VC Limax, maar tegen Simplex SSS, Draisma Dynamo en Orion eindigde het drie keer in 2-3.

De 2-3 tegen Orion was al vroeg in het seizoen. In een wedstrijd zoals Samen Lycurgus er dit seizoen al een aantal gespeeld heeft. Heel goed spel afgewisseld met mindere fases. Het is kunst om het verschil tussen goed en slecht zo klein mogelijk te houden om stabiliteit in het team zo hoog mogelijk te houden. Dat kan een belangrijke basis zijn om in deze kampioenspoule een gooi te doen naar een plek bij de eerste twee. Afgelopen zondag in de beslissende halve bekerfinale tegen Sliedrecht Sport was het stabiel goed en ontstonden er nooit problemen. Dat is nodig om ver te komen.

Bij Orion zullen ze ongetwijfeld andere plannen hebben en hoop koesteren op een goed resultaat. Dat moet zonder Adam White. De zeer ervaren passer-loper uit Australië heeft dusdanig veel slijtage in nek en schouder dat een duurzaam herstel door artsen niet meer mogelijk geacht wordt. In de eerste plaats een bittere pil voor de sterkhouder van Orion. Vanaf deze plaats alle goeds gewenst! Orion heeft op de website laten weten dat de kampioenskansen met het wegvallen van White flink geslonken zijn. Recent is de 23-jarige Fin Jere Heiskanen aangetrokken ter vervanging van Rob Jorna, die door een blessure de rest van het seizoen niet aanvallend kan spelen. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk fit zijn en fit blijven is.

Van de afgelopen twintig duels die beide ploegen de afgelopen jaren tegen elkaar speelden is het elf negen in het nadeel van Samen Lycurgus. Van de laatste zeven was er slechts één keer winst, maar dat was wel in een wedstrijd die er om ging. De bekerfinale vorig jaar op Paasmaandag 18 maart. Na het wegwerken van negen matchpoints in de vierde set lukte het om met 3-2 te winnen. Deze keer is de inzet de volle winst.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus