Prima debuut Bennie Tuinstra in Oranje

Geschreven door: Theo Sikkema

Bennie Tuinstra heeft vrijdagavond een prima debuut gemaakt in het Nederlands team. Tuinstra die na twee seizoenen vertrekt bij Amysoft Lycurgus kwam vanaf set twee binnen de lijnen in de met 3-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië.

De setstanden in Zadar waren 32-30, 19-25, 25-23 en 25-18. Tuinstra maakte tien punten, noteerde een fraaie ace en kwam tot een aanvalspercentage van zestig procent.  Plankenkoorts was geen sprake van toen hij bij het begin van set twee het vertrouwen kreeg van bondscoach Roberto Piazza. Dat vertrouwen beschaamde Tuinstra niet. Op een paar wisselbeurten na speelde de passer-loper die naar Grizzlies Giesen in de Bundesliga vertrekt de rest van de wedstrijd. De twinkeling in zijn ogen verraadde veel. ‘Ik ben heel blij, maar moet het wel even laten bezinken. Het ging lekker, maar we draaiden als team ook prima. Ik ga er nu even van genieten.’

Steven Ottevanger bleef de hele wedstrijd aan de kant. De liberopositie werd ingevuld door oud-Lycurgiaan Just Dronkers.

Oranje speelt zaterdagavond tegen Zweden en dan is volgend weekend in Apeldoorn het vervolg waarbij de drie landen wederom tegen elkaar spelen. De poulewinnaar plaatst zich voor het EK later dit jaar en als de nummer twee bij de beste vijf nummers twee van de zeven poules hoort dan is plaatsing ook een feit. (Foto’s: CEV Vjeran Zganec Rogula)

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS