Overtuigende 3-0 zege van Amysoft Lycurgus brengt plezier

Geschreven door: Theo Sikkema

Een klinkende 3-0 zege boekte Amysoft Lycurgus zaterdagavond in het Alfa-college Sportcentrum tegen VoCASA. De setstanden 25-13, 25-22 en 25-13 waren veelzeggend. Amysoft Lycurgus was veel te sterk voor de formatie uit Nijmegen en speelde een meer dan degelijke wedstrijd.

Zuinig, clean en plezier dat waren kernwoorden in de reacties na afloop. De foutenlast was laag en de bluearmy maakte plezier en gelukkig waren er veel momenten waarop dat kon. Coach Arjan Taaij begon met zijn vaste basis te weten Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr. In de derde set kregen de andere jongens ook speeltijd. Dat was vooral voor Jesper van Muijden, die zijn eerste balcontact direct in een punt omzette, leuk. De middenaanvaller speelde vorig jaar voor VoCASA.

 

In de eerste set werd al snel duidelijk welke kant het op zou gaan. Van de Kamp die in de eerste set zeer op dreef was noteerde 16-8 en twee punten later rondde de vlogger een nood set-up van Cross resoluut af; 18-8. VoCASA had 314 dagen niet gespeeld, maar van gretigheid bleek weinig in het eerste deel. Aan de andere kant speelde Amysoft Lycurgus ook dusdanig overtuigend dat amper ruimte gegeven werd. Een blok van Van de Kamp zette twaalf setpoints op het scorebord. Een servefout maakte een einde aan de set.

In de tweede set zat er iets meer spanning in de wedstrijd, maar Amysoft Lycurgus had altijd controle. Bij VoCASA werd de aanval gevaarlijker. Vooral Tom van Steenis kreeg meer vat op de blokkering van de thuisploeg en kon de nodige scores maken. Aanvallend bleef het af en toe een lust voor het oog en ook serverend leverde Amysoft het nodige vuurwerk af. Herr kon de bal overal kwijt en dat zorgde voor veel variatie in de aanval. Toch duurde het lang voordat de set in een beslissende plooi viel. Tuinstra leidde met twee scores setwinst in. Een éénhandig blok en een ace. Dat bracht de stand op 24-21. Van Steenis sputterde nog een keer tegen, maar toen was Borst attent bij het net; 25-22.

In de laatste set was het verschil snel gemaakt. In de beginfase waren twee aces van Borst opvallend. De aanvoerder maakt na de coronaperiode gebruik van een sprongserve en dat levert meer rendement op. Beide keren plaatste Borst de bal keurig in de hoek. Kansloos om te verdedigen. Zijn tweede ace resulteerde in 12-8. Op dat moment stond Erik van der Schaaf al in het veld. De aanvaller verving Van de Kamp. En na een fraaie score ging Cross op 13-9 naar de kant ten faveure van Geoffrey van Gent. Taaij bleef wisselen. Van Muijden noteerde met zijn eerste balcontact 16-10. Bij 18-10 kwam Sam Gortzak Herr vervangen en ook libero Jaron Spiegelaar kreeg een paar speelminuten. Een uitgeslagen serve maakte een einde aan de wedstrijd. De tweede zege van het seizoen voor Amysoft Lycurgus.

Volgende week zaterdag staat het uitduel tegen Taurus op het programma. Ook te volgen via de livestream van de Nevobo.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus