Opvolger Wytze Kooistra komt uit Amerika

Geschreven door: Theo Sikkema

De 24-jarige Amerikaan Mitch Perinar is de tiende speler voor het komende seizoen in de selectie van Abiant Lycurgus. Perinar is een linkshandige diagonaal. De opvolger van de gestopte Wytze Kooistra heeft voor één seizoen getekend. De 2.01 meter lange speler is afkomstig van Lewis University in Illinois.

Het afgelopen seizoen was Perinar, geboren op 12 december 1995, met zijn team winnaar van de conference. In de halve finale om de NCAA collegetitel werd Lewis University uitgeschakeld. De afgelopen seizoenen speelden Perinar en de donderdag aangetrokken passer-loper Collin Mahan regelmatig tegen elkaar. Volgend seizoen ze ploeggenoten bij Abiant Lycurgus.

Perinar, geboren en getogen in de plaats Joliet (in het Zuiden van Chicago), kijkt uit naar zijn avontuur in Groningen. ‘Ik heb veel goede dingen gehoord over Abiant Lycurgus en de structuur die coach Arjan Taaij er met zijn staf ontwikkeld heeft. Iedereen die ik gesproken heb was enthousiast. Vooral ook over de kansen die er zijn om als talentvolle speler je verder te ontwikkelen. Ik ben linkshandig en gespecialiseerd in het aanvallende en blokkerende deel van het spel. Ik speel met mijn hart en met veel energie. Iets waar ik mijn teamgenoten graag in meeneem.’

De nieuwe diagonaal maakte deel uit van het Amerikaanse junioren team en deed een paar jaar ervaring op in Canada, El Salvador en Mexico. Perinar heeft vier zussen die ook op collegeniveau sportief actief zijn. Hij heeft zijn master afgerond en kan zich voorlopig volledig op volleybal richten.

Coach Arjan Taaij is blij met Perinar. ‘Zijn referenties zijn goed en Mitch is een ambitieuze speler die graag stappen voorwaarts wil maken. Dat kan bij ons. Het is een complete aanvaller met verdedigende en blokkerende kwaliteiten. ik ben blij dat we hem erbij hebben.’

De tien spelers tot nu toe:

Diagonaal: Mitch Perinar, Geoffrey van Gent
Passer-lopers: Frits van Gestel, Erik van der Schaaf en Collin Mahan
Middenaanval: Dennis Borst en Hossein Ghanbari
Spelverdelers: Stijn Held en Sam Gortzak
Libero: Steven Ottevanger

 

 

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

24 november 2019

SAMEN. Lycurgus Taurus
BESTEL TICKETS

30 november 2019

Active Living Orion SAMEN. Lycurgus