Officiële mededeling: Assistent-coach Gerard Smit alsnog twee wedstrijden geschorst

Geschreven door: Theo Sikkema

Namens het bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen (STG) het volgende. De komende twee competitiewedstrijden mag assistent-coach Gerard Smit van Abiant Lycurgus niet op de bank zitten. Smit is geschorst naar aanleiding van een vermeend fysiek contact met Orion-speler Rob Jorna tijdens de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap op zondag 6 mei in MartiniPlaza.

Het hele straf- en beroepsproces heeft ruim vijf maanden in beslag genomen en leidt nu tot een definitieve uitspraak van vier wedstrijden schorsing waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van twaalf maanden.

In eerste instantie was de eis vijf maanden schorsing en vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 24 maanden. Hier gingen het bestuur van de STG en Smit succesvol tegen in beroep. Vooral over de wijze waarop de aanklacht was geformuleerd en de daarin gevolgde procedure door de zogeheten Strafvervolgingscommissie. Medio juli kwam de Strafcommissie tot het oordeel vrijspraak. De Strafvervolgingscommissie ging vervolgens in hoger beroep bij het laatste orgaan in het strafproces bij de Nevobo; de Commissie van Beroep.

Na een zitting bij de Nevobo in Utrecht begin oktober kwamen zij tot bovengenoemde onherroepelijke uitspraak. Dat betekent in de praktijk dat Smit tijdens de uitwedstrijden tegen SV Land Taurus op zaterdag 13 oktober en een week later tegen TT Papendal Arnhem niet in functie mag zijn.

Zowel Smit als alle andere betrokkenen binnen Abiant Lycurgus zullen verder niet reageren op bovenstaande en gaan over tot de orde van de dag.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD