Nova Tech Lycurgus op zoek naar de punten tegen Sliedrecht

Geschreven door: Theo Sikkema

De tijd vliegt voorbij. De eerste negen speelrondes van de reguliere competitie in de BetCity Eredivisie zitten er alweer op. De terugronde begint voor Nova Tech Lycurgus met de thuiswedstrijd in Martiniplaza tegen Sliedrecht Sport. Het duel tussen de nummers twee en vijf van de ranglijst. Koop hier kaarten.

En Nova Tech Lycurgus heeft nog een appeltje te schillen met de gasten, zoals aanvoerder Sam Gortzak het na afloop van de helaas met 3-1 verloren topper tegen Active Living Orion afgelopen zondag verwoordde. Refererend aan de tweede speelronde toen Nova Tech Lycurgus best goed speelde, maar overklast werd door een extreem goed Sliedrecht en met 3-0 verloor. Inmiddels heeft de ploeg van coach Arjan Taaij vier punten meer en is het zaak deze marge uit te bouwen.

Sliedrecht Sport heeft in talenten als Youri Ebbelaar en Luuk de Groot spelers die het een tegenstander zeer lastig kunnen maken. Met veel jeugdig bravoure trekken ze vaak ten strijde. Daarnaast heeft coach Martijn van Goeverden een ingespeeld team waarmee hij speltechnisch voort kan borduren op afgelopen seizoen om een nog hoger niveau aan te tikken. Een voordeel ten opzichte van ploegen, zoals Nova Tech Lycurgus, die aan het begin van het seizoen weer een redelijk nieuw team hebben staan. De gasten verloren overigens de afgelopen twee duels thuis tegen VoCASA en op bezoek bij Draisma Dynamo. Een overwinning in Groningen komt daarom extra goed van pas.

Er is voor Nova Tech Lycurgus nog een trigger om revanche te nemen. De al genoemde nederlaag afgelopen zondag was jammerlijk. Na een veelbelovende eerste set eindigde het in een terecht verlies. De koppositie is voorlopig uit beeld en kan alleen weer in zicht komen door zelf veel te winnen en in de hoop dat Orion uitglijders maakt. Feit blijft dat er nog altijd spelers zijn die niet optimaal belastbaar zijn en beperkt trainen. Dat zie je terug op het veld. De fitheid neemt wel toe, maar ideaal is het nog niet.

Het is voor Nova Tech Lycurgus alweer de derde thuiswedstrijd in acht dagen. Hierna volgt dit jaar komende zaterdag nog een uitduel tegen Scherp in Packaging ZVH en staat voorlopig op 23 december de bekerwedstrijd in Maastricht tegen Jokers VC in de achtste finale gepland.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD