Nova Tech Lycurgus met fitte selectie richting kwartfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

Nova Tech Lycurgus begint woensdagavond aan de kwartfinale van de play-offs. In Martiniplaza is Simplex SSS vanaf 19.30 uur de tegenstander in een best-of-three serie. Zaterdagavond is de return in Barneveld en een eventueel beslissende derde wedstrijd is zondagmiddag 7 april om 15.00 uur wederom in Martiniplaza.

Nadat Nova Tech Lycurgus anderhalve week geleden via een 3-0 zege bij Active Living Orion de derde plaats definitief veilig stelde is de voorbereiding op de kwartfinale begonnen. Het was goed voor het vertrouwen en fijn om met winst de volgende fase in te gaan. In een seizoen waarin het zeker niet vanzelf gaat, maar wat geweest is telt niet meer. Het gaat om het nu en als het lukt om te pieken op het moment dat het moet kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren in de finalemaand april. Prijzen winnen is het mooiste wat er is, maar is vaak niet eenvoudig. De route er naar toe is vaak eentje van vallen en opstaan. Het is samen met elkaar hard werken om de paar ballen die het verschil maken de goede kant op te laten vallen.

Met zoals het nu lijkt voor het eerst dit seizoen een fitte selectie. Niels de Vries is na bijna drie maanden afwezigheid weer inzetbaar. Ook Guus Boer is, rekening houdend met de gevoeligheid van zijn duimblessure, weer voldoende belastbaar om te spelen. Blessures zijn tot nu toe een bepalende rode draad geweest en het is positief om te constateren met de tijd om te oogsten in zicht de selectie zo compleet mogelijk is.

Via de volgende horde SSS. De Barnevelders stelden de kwartfinale afgelopen zaterdag via een 3-1 zege op Scherp in Packaging ZVH. De ploeg van coach Paul van der Ven draait tot nu toe een minder goed seizoen dan vorig jaar. Toen was SSS lange tijd koploper in de Eredivisie en de verrassing van de competitie. Dit seizoen lukte het niet om bij de top vier aan te haken en is nummer twee in Poule B het maximale. Het is ook een weerzien met oud-Nova Tech Lycurgus spelers Tieme de Jong en Ferdy van Dijk in de gelederen. Een tegenvaller was afgelopen zaterdag het uitvallen van passer-loper Michael Dowhaniuk. Het is onzeker of de Canadees van de partij kan zijn.

Het is sinds de overgang naar Martiniplaza eind november vorig jaar alweer de tiende keer dat deze topsportarena het decor is om te spelen. Een inspirerende plek waarin de volleybalbeleving alle ruimte krijgt om te groeien. Met licht, geluid, pauze acts als Circus Santelli en dansgroepen krijg je niet alleen een volleybalwedstrijd maar ook ander entertainment. Om de beleving van volleybal nog boeiender te maken. En met de recent geopende Brasserie Loeks ben je voor een hapje en drankje voor of na de wedstrijd op de juiste plek.

Met gelukkig steeds meer publiek die de weg naar Nova Tech Lycurgus weet te vinden zou het mooi zijn om dit seizoen sportief gezien nog zo lang mogelijk in de race te blijven

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus