Nova Tech Lycurgus bekert in Maastricht tegen Jokers VC

Geschreven door: Theo Sikkema

In de achtste finale van de beker stuit Nova Tech Lycurgus op Fysiotherapie Jokers VC uit Maastricht. De Limburgers wonnen in de derde van ronde verrassend met 3-1 van Madjoe. De achtste finale staat gepland op zaterdag 23 december in sporthal De Heeg in Maastricht.

Nova Tech Lycurgus probeert de wedstrijd naar voren te halen om tijdens het kerstweekend niet nog in actie te hoeven komen. De loting wees eind oktober al uit dat de ploeg van coach Arjan Taaij tegen de winnaar van deze confrontatie zou spelen.

Op voorhand was Madjoe uit Enkhuizen favoriet. De formatie uit Noord-Holland staat derde in de Topdivisie A, terwijl het gepromoveerde Jokers VC vijfde staat in de Eerste Divisie A. Een divisie verschil speelde geen rol. Mogelijk was het thuisvoordeel een factor, want Jokers VC won met 3-1 via 25-18, 25-21, 22-25 en 25-22. De Limburgers promoveerden afgelopen seizoen vanuit de Tweede Divisie en hebben onder andere oud Lycurgus-speler Tim Smit in de selectie. De 33-jarige Smit speelde in het seizoen 2014-2015 in Groningen en de middenman was de afgelopen twee seizoenen ploeggenoot van aanvoerder Sam Gortzak bij Achel in Belgiƫ.

Mocht regerend bekerhouder Samen Lycurgus de kwartfinale bereiken dan volgt sowieso een uitwedstrijd. Tegen de winnaar van Bruins Olhaco uit Hoogeveen/Merkala Zaanstad uit Koog aan de Zaan en VoCASA. De kwartfinale staat op de rol voor woensdag 24 januari 2024.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD