Nova Tech Lycurgus begint aan halve finale tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Na de beslissende 3-1 winst tegen Simplex SSS in de kwartfinale is er voor Nova Tech Lycurgus weinig tijd om te herstellen van de intense strijd tegen de Barnevelders. De halve finale tegen Draisma Dynamo begint dinsdagavond in Apeldoorn. In de best-of-five serie spelen beide ploegen om de dag tegen elkaar en is de intensiteit wederom hoog.

Het speeltempo ligt zo enorm hoog, omdat eind april de kampioen bekend moet zijn en in verband met het Olympisch jaar het internationale programma per 1 mei al begint. Twee weken eerder dan normaal.

Dit betekent het volgende schema:

9 april halve finale 1 Draisma Dynamo – Nova Tech Lycurgus, 20.00 uur Apeldoorn
11 april halve finale 2 Nova Tech Lycurgus – Draisma Dynamo 19.30 uur Martiniplaza
13 april halve finale 3 Draisma Dynamo – Nova Tech Lycurgus 20.00 uur Apeldoorn
14 april halve finale 4 (indien nodig) Nova Tech Lycurgus – Draisma Dynamo 15.00 uur Martiniplaza
17 april halve finale 5 (indien nodig) Draisma Dynamo – Nova Tech Lycurgus 20.00 uur Apeldoorn

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen vijf keer en slechts één keer won de ploeg van coach Arjan Taaij. Dat was in de openingswedstrijd van de reguliere competitie op 22 oktober 2023 in Apeldoorn toen een 3-1 overwinning mee ging naar Groningen. Daarnaast vier nederlagen, waarvan drie vijfsetters. Te beginnen tijdens de Supercup op 15 oktober vorig jaar met 15-9 verlies in de vijfde set. Recent werd het aan het eind van de reguliere competitie en in de Kampioenspoule 2-3 in Martiniplaza. En op 24 februari ging de heenwedstrijd in de Kampioenspoule in Omnisport vrij kansloos met 3-0 verloren. Gezien de uitslagen zullen beide ploegen in deze halve finale redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

Daar waar Nova Tech Lycurgus al een week in een druk wedstrijdschema zit, is Dynamo, de kampioen van de afgelopen drie seizoenen, sinds 23 maart niet meer actief geweest in een officiële wedstrijd. De formatie van coach Redbad Strikwerda, die als coach tot nu toe meer dan twintig prijzen won, deed het met een oefenduel eind vorige week en zag recent Gijs van Solkema voorlopig wegvallen. De spelverdeler maakte het Nova Tech Lycurgus met zijn onberekenbare service regelmatig zeer lastig. Die factor valt weg. Wat een voordeel kan zijn.

Verder is het de vraag hoe goed Nova Tech Lycurgus hersteld is van de pittige serie tegen SSS, waar diep in de reserves getast moest worden om de Barnevelders uit te schakelen. Amper 48 uur rust lijkt niet al te veel om optimaal voorbereid aan de volgende belangrijke fase van het seizoen te moeten beginnen. Aan de andere kant geldt dat de selectie zo goed als fit is. Niels de Vries maakte na lang blessureleed afgelopen zondag zijn rentree in de basis, wat extra mogelijkheden op de middenpositie geeft voor de technische staf.

Tijd om het spel verder te verbeteren is er niet meer. Vanaf nu zijn de trainingen momenten om aan het herstel te werken. Het is aan Nova Tech Lycurgus om de wilskracht en energie van de afgelopen wedstrijden vast te houden en in te zetten tegen een Dynamo dat ongetwijfeld optimaal voorbereid aan de start staat en in bijvoorbeeld Freek de Weijer en Maikel van Zeist ervaren krachten heeft die weten welke wetten in de play-offs gelden.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD