Nova Tech Lycurgus begint aan de Kampioenspoule

Geschreven door: Theo Sikkema

Na de intense halve bekerfinale afgelopen weekend begint zondag de Kampioenspoule voor Nova Tech Lycurgus. En weer is Active Living Orion de tegenstander. De ploeg van coach Arjan Taaij eindigde in de reguliere competitie in de BetCity Eredivisie als vierde en heeft daarom wat achterstand in te halen om in een goede positie te komen richting de beste twee in de stand. Koop hier je tickets.

De top vier speelt een volledige competitie en de beste twee plaatsen zich direct voor de halve finale van de play-offs. De nummers drie en vier spelen een kwartfinale tegen de beste twee van kampioenspoule B om via die route alsnog de halve finale te bereiken. Nova Tech Lycurgus begint zonder bonuspunten terwijl Orion als nummer één met drie bonuspunten begint. Daarom is een goed begin cruciaal voor Nova Tech Lycurgus om het verschil weg te werken. Afgelopen weekend liet zien dat het team met de boomlange Kay van Dijk erbij aan kwaliteit gewonnen heeft. Er zit meer rust in de ploeg en dat komt het niveau van de ploeg als geheel ten goede. Van Dijk heeft nu een extra trainingsweek in de benen wat hem ongetwijfeld sterker maakt.

Dat is fijn en ook nodig, want met naast Orion, Draisma Dynamo en Numidia VC Limax als tegenstander is de komende weken sprake van zes finales waarbij Nova Tech Lycurgus vermoedelijk wekelijks op de toppen van hun kunnen moet spelen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren bestaat de kampioenspoule A uit vier en niet uit zes ploegen, waardoor ieder puntverlies veel zwaarder doorweegt. Aan de andere kant spelen wekelijks concurrenten tegen elkaar waardoor er altijd wel iemand averij oploopt. De kunst voor Nova Tech Lycurgus is om de vorm van afgelopen weekend mee te nemen en er het liefst nog een paar procent bij te doen.

Bijvoorbeeld op het gebied van serverende stabiliteit om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Iets wat Orion met spelers als Samuli Kaislasalo en Tom Koops goed in kan zetten. Feit is dat beide ploegen elkaar zondagmiddag voor de vijfde keer ontmoeten en steeds meer van elkaar weten. Vorig weekend liet zien dat het verschil tussen beide opponenten klein is en details beslissen over verlies of winst.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD