Niet nog meer steken laten vallen

Geschreven door: Theo Sikkema

De start van de kampioenspoule verliep teleurstellend voor Samen Lycurgus. Beginnen met een 3-2 thuisnederlaag tegen in dit geval Active Living Orion is in alle opzichten niet fijn. Na een 2-0 achterstand rechtte de ploeg de rug en dat was positief. Zaterdagavond opnieuw een thuisduel tegen Simplex SSS. De strijd tussen de nummers vier en vijf.

Om geen verdere achterstand op te lopen is het zaak om niet nog een keer steken te laten vallen tegen de Barnevelders. De ploeg van coach Paul van der Ven stond lange tijd bovenaan in de reguliere competitie, maar heeft de afgelopen tijd meer moeite gekregen met winnen. Zo lukte het niet om de bekerfinale te halen en recent won Samen Lycurgus met 3-2 in Barneveld. Eerder dit seizoen won SSS hier overigens met 3-2 in het Alfa-college Sportcentrum. Beide ploegen lijken derhalve aan elkaar gewaagd.

De elfde vijfsetter, hiervan eindigden vier uiteindelijk in 3-2 winst, van het seizoen geeft aan dat Samen Lycurgus lastig te verslaan is. Maar het aan de andere kant moeite kost voor de mannen van coach Arjan Taaij om door te drukken op de momenten dat het kan.  Het laatste moet echt nog verbeteren om de cruciale wedstrijden die eraan komen wel winnend af te kunnen sluiten.

Vanuit het perspectief van Samen Lycurgus was het teleurstellend dat zowel Ryan Coenen als Jacob Kern niet thuisgaven in de wedstrijd tegen Orion. Daarentegen was het mooi om te zien dat Maarten Bartels en Geoffrey van Gent de honneurs goed waarnamen en prima invielen. Zowel Coenen als Kern willen ongetwijfeld revanche nemen voor hun mindere optreden.

Het voordeel is dat de concurrenten wekelijks tegen elkaar spelen en er overal punten gemorst worden, waardoor na een paar overwinningen op rij de situatie op de ranglijst plots weer veel rooskleuriger is. Aan de andere kant is nog een keer verliezen niet gewenst. Daarom lijkt het vanavond al wel aan- of afhaken. Winnen geeft nieuwe energie en voldoende perspectief om naar boven te kijken. Voor de verliezer neemt de druk alleen maar toe en kan in het ergste geval de achterstand op de bovenste twee al groeien naar zeven of negen punten. Een onoverbrugbaar klinkende marge. Alle reden om vol achter de bluearmy te gaan staan.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS