Moeizame zege Amysoft Lycurgus op VoCASA

Geschreven door: Theo Sikkema

In een leeg Alfa-college Sportcentrum beleefde Amysoft Lycurgus een moeizame avond. Er werd weliswaar met 3-1 gewonnen van VoCASA, maar de setstanden 26-24, 23-25, 26-24 en 25-19 waren veelzeggend. Amysoft Lycurgus blijft derde in de Eredivisie met 18 punten uit 8 duels.

Het lukte niet om de gasten uit Nijmegen de wil op te leggen. Dat gebeurde zonder hoofdcoach Arjan Taaij. Taaij zit sinds woensdagochtend in quarantaine vanwege een coronabesmetting in het gezin. Het was de eerste keer in negen jaar coaching dat Taaij een wedstrijd miste. Erik Noordijk nam samen met Gerard Smit de honneurs waar. De statistieken waren helemaal niet zo slecht, maar de tegenstander kapot spelen was niet aan de orde. VoCASA had te maken gehad met coronabesmettingen in de ploeg en kon daardoor de afgelopen twee wedstrijden niet in actie komen, maar daar was op de vloer niets van te zien. Frank en vrij gingen de gasten de strijd aan en dat zorgde voor heftige tegenstand.

Marcell Pesti, Austin Matautia, Bjarne Huus, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Tieme de Jong begonnen aan het karwei, maar wisselen was zeker nodig. Ook Joël Schneidmiller, Markus Held en Geoffrey van Gent leverden op enig moment hun bijdrage. Dat was aan het einde van de eerste set al nodig. De hele set liep de bekerwinnaar achter de feiten aan en kwam pas op 18-18 langszij. Via 19-21 moesten alle zeilen bijgezet worden om setverlies te voorkomen. Het inbrengen van Schneidmiller speelde een cruciale rol. De Amerikaan maakte vier punten boven de twintig en leidde daarmee het binnenhalen van de set in. Via hem werd het 24-24 en vervolgens was het aan Pesti om met twee scores de zaak af te maken.

In de hoop op meer overtuiging in het tweede bedrijf, maar het beeld bleef het zelfde. Amysoft Lycurgus kreeg geen controle in de wedstrijd en liep achter de feiten aan. Deze keer met fatale gevolgen. Toen Ties Cornelissen 24-21 voor de gasten noteerde was wel duidelijk welke kant het op zou gaan. Via Borst en Hofhuis werden nog twee setpunten weggewerkt, maar daarna was het over; 23-25.

Set drie verliep zo mogelijk nog closer. Het verschil was lange tijd nooit groter dan twee punten. Wel in het nadeel van Amysoft Lycurgus. Het lukte niet om een serie te maken. Een goede score werd snel afgewisseld met een minder iets. In de slotfase dreigde puntverlies voor de thuisploeg bij een 22-19 achterstand. De score ging naar 24-21 en een 2-1 achterstand in sets leek in de maak. Maar het wonderbaarlijke gebeurde. Als uit het niets maakte Amysoft Lycurgus onder aanvoering van invaller Van Gent vijf punten op rij. Matautia scoorde twee keer en Hofhuis maakte de belangrijke 24-24. Het was balletje drukken op het eind. Van Gent was sterker dan Tom van Steenis waarmee de set alsnog in handen kwam van Amysoft Lycurgus dankzij een ijzersterke slotfase.

Dat aspect ging mee naar de vierde set. Vanaf 11-10 viel de beslissing. Amysoft Lycurgus liep uit naar 17-11 en 19-13. Een marge van zes punten was voldoende om deze ingewikkelde wedstrijd uit de brand te slepen. VoCASA herpakte zich na het uit handen geven van de derde set, waardoor Amysoft Lycurgus gas moest blijven geven. Punten cadeau krijgen was er namelijk niet bij. Van Gent joeg direct het eerste matchpoint tegen de grond waarna een bescheiden gejuich klonk. Logisch, want wel de drie punten maar er keihard voor moeten werken. Matautia was topscorer met 16 punten.

Komende zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Taurus.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus