Komend seizoen drie aanvoerders

Geschreven door: Theo Sikkema

De selectie van SAMEN. Lycurgus heeft komend seizoen drie aanvoerders. Sam Gortzak, Stijn Held en Dennis Borst gaan invulling geven aan de rol die de gestopte Wytze Kooistra de afgelopen jaren vervulde. Er is gekozen voor drie spelers om zo goed mogelijk invulling te geven aan het benodigde leiderschap en het is een mooie vorm om invulling te geven aan SAMEN.

Een mooie combinatie om op basis van gezamenlijke verantwoordelijkheid komend seizoen sportieve prestaties neer te zetten.

De drie spelers hebben hun specifieke leiderschapskwaliteiten. Gortzak is de leider op verbinding, Held is leider van het team en Borst is meer de leider op individueel niveau. Vanuit deze kernkwaliteiten wordt invulling gegeven aan het aanvoerderschap. De technische staf is tot deze invulling gekomen op basis van onderstaande uitgangspunten.

Het is onjuist dat een echte leider in iedere situatie leiding moet kunnen geven. Leiderschap wordt bepaald per situatie. Afhankelijk van de situatie focussen mensen zich automatisch, door instinct, op een bepaald type leider. Vaak is zichtbaar dat mensen in bepaalde situaties automatisch afgaan op een bepaald persoon omdat dit op dat moment voordelen met zich meebrengt. Hierbij ben je als groep verantwoordelijk voor het resultaat. Er is dan ook niet één leider die alle belangrijke leiderschapsfuncties uitvoert maar er is een groep die gezamenlijk de verschillende taken uitvoert. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van alle kwaliteiten in de groep.

In praktische zin zal de komende periode steeds roulerend één van de drie spelers de rol van aanvoerder tijdens de wedstrijd op zich nemen. Te beginnen komende zaterdag tijdens de seizoensopening in Nijmegen tegen VoCASA.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus

13 februari 2022

ComputerPlan VCN Amysoft Lycurgus