Kampioenspoule gaat door; Amysoft Lycurgus moet winnen

Geschreven door: Theo Sikkema

De wedstrijden volgen elkaar nu in hoog tempo op. Na de zinderende wedstrijd afgelopen zaterdagavond is vanavond vanaf 20.00 uur Sliedrecht Sport te gast in het Alfa-college Sportcentrum. Een cruciale ontmoeting voor Amysoft Lycurgus. Om een serieuze rol te blijven spelen in de kampioenspoule moet de volle buit in Groningen gehouden worden.

Dat zal op voorhand niet heel eenvoudig zijn. De formatie van vertrekkend coach Paul van der Ven versloeg afgelopen zaterdag in de eigen sporthal De Basis verrassend Draisma Dynamo met 3-1. Dit gevoegd bij de 3-2 nederlaag van Amysoft Lycurgus tegen koploper Active Living Orion zorgt ervoor dat drie ploegen dichtbij elkaar staan. Orion blijft voorlopig buiten bereik.

Toch was de ploeg van coach Arjan Taaij er zaterdagavond dichtbij. Amysoft Lycurgus liet zeker aanvallend een hoog niveau zien, maar maakte op de beslissend momenten net teveel foutjes. Het was knap om na een 2-1 achterstand in sets er in te blijven geloven. Dat resulteerde in een vijfde set, maar toen was de koek op. Orion had nog wat overschot en de troeven van Amysoft Lycurgus waren uitgespeeld. Toch een punt gesprokkeld in een duel waar op voorhand met een nul punter rekening gehouden werd.

Sliedrecht kon pas op het laatste moment plek vier veiligstellen in de reguliere competitie, maar laat nu zien een rol te kunnen spelen. Ze hebben drie punten en Amysoft Lycurgus twee. Dus om niet verder op achterstand te komen is de drie punten bijschrijven het allerbelangrijkste. In de wetenschap dat Dynamo zondagmiddag te gast is in het Alfa-college Sportcentrum.

In de reguliere competitie won Amysoft Lycurgus twee keer met 3-1 en kwam nooit in de problemen. Dat geeft vertrouwen, maar inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft Sliedrecht zich ongetwijfeld verder ontwikkeld. De kampioenspoule is in die zin een raar fenomeen. Het lijkt op voorhand vaak logisch hoe de uitslagen zullen zijn, maar in de praktijk pakt het toch nog wel eens anders uit. De druk neemt toe en het moeten presteren krijgt nog meer nadruk. Wie daar het beste mee omgaat dat is meestal doorslaggevend.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus