Hossein Ghanbari toegevoegd aan eerste selectie Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Middenaanvaller Hossein Ghanbari, die in het tweede team speelt, is voor het komende seizoen als dertiende speler toegevoegd aan de eerste selectie van Abiant Lycurgus. De 26-jarige Ghabari trainde de afgelopen twee seizoenen al mee met de eerste selectie in de fase na het kampioenschap voor de zomerperiode.

Ghanbari is gevlucht uit Iran en in november 2015 in Nederland beland. Na een korte periode in het AZC in Onnen verhuisde de 2.04 meter lange speler naar het AZC in Kolham. Inmiddels is Ghanbari in het bezit van een tijdelijk Nederlands paspoort en woont hij in Groningen. In Kolham ging Ghabari trainen bij VIOS, waar hij snel in het eerste team terechtkwam. Daar is hij snel opgepikt door Lycurgus.

Voor Ghanbari, die inmiddels Nederlands studeert aan de universiteit, is aansluiten bij de selectie van coach Arjan Taaij een droom die uitkomt. ‘ Het is prachtig nieuws. Voordat ik naar Nederland kwam zijn er een hoop nare dingen gebeurd. Abiant Lycurgus is op dit moment het beste wat me kan overkomen.’  Hij wil graag iets terugdoen voor het feit dat Ghanbari zijn plek gevonden heeft in Groningen. ‘ Lycurgus is een mooie vereniging. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Ik wil succesvol zijn in Nederland. Hetzij in volleybal, hetzij in iets anders.’

Volgens coach Taaij is Ghanbari vooral blokkerend sterk. Het is aan Ghanbari om de concurrentie met de andere middenaanvallers Dennis Borst, Sander Scheper en Niels de Vries aan te gaan.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD