Het duo Van de Kamp en Gortzak kiest voor buitenlands avontuur

Geschreven door: Theo Sikkema

Het moment is aangebroken. Auke van de Kamp en Sam Gortzak verlaten samen Amysoft Lycurgus. Beide spelers zijn volgend seizoen actief in het buitenland. Van de Kamp heeft er in totaal vijf seizoenen opzitten met een tussenjaar in België in het seizoen 2019/2020. Gortzak is de langstzittende speler in de selectie. De spelverdeler vertrekt na zes seizoenen.

De nieuwe club van Gortzak wordt dinsdagavond bekend. Waar Van de Kamp zijn nieuwe avontuur zich afspeelt wordt zoals het nu lijkt medio mei duidelijk.

Met Gortzak verdwijnt een cultuurbewaker van de club. De 26-jarige speler is de enige die alle prijzen die Amysoft Lycurgus tot nu toe gewonnen heeft, tien in totaal, op zijn palmares bijgeschreven heeft. De landstitels in 2016, 2017 en 2018. De beker in 2016 en 2020 plus de Supercups in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2020. De 25-jarige Van de Kamp was in zijn vijf seizoenen mede het gezicht van de club en heeft negen prijzen op zijn CV. Alleen de bekerwinst in februari 2020 ging aan hem voorbij, omdat de passer-loper vorig seizoen in België bij Tectum Achel speelde. De prijzenregen begon met de allereerste prijs in de historie, de Supercup in het seizoen 2015/2016. Toen op 11 oktober 2015 in Doetinchem Zwolle eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet werd. De Supercup begin oktober vorig jaar in Ede, waar Active Living Orion met 3-1 verslagen werd, is voorlopig de laatste trofee.

Beiden kwamen in de zomer van 2015 samen met de vorig seizoen gestopte Sander Scheper over van het Talentteam Papendal. De olijke Van de Kamp groeide direct uit tot een publiekspeler en nam Gortzak vaak in zijn kielzog mee. De lol en humor spatte er meestal van af. Sportief werden de prijzen aaneengeregen, maar het was niet altijd gemakkelijk. Van de Kamp kreeg te maken met blessures en Gortzak moest altijd knokken om de spelverdelerpositie. Jay Blankenau, Matt West, Carlos Mora Sabaté, Stijn Held en Luke Herr waren de afgelopen seizoenen zijn collega’s en concurrenten.


(Sam Gortzak, Auke van de Kamp en Sander Scheper in oktober 2018)

Gortzak:
‘Na zes glansrijke seizoenen en ontzettend veel plezier wordt het voor mij toch echt tijd om een ander plekje te zoeken. Buiten het feit dat ik niet altijd vaak in het veld heb gestaan heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad in het Amysoft Lycurgus tenue en heb ik een goed gevoel over de ontwikkeling die ik heb door gemaakt binnen het volleybalveld en ook daarbuiten. Groningen zal ik niet snel vergeten en een blauw/wit hart heb ik voor de rest van mijn leven. Voor mij is het nu tijd om mijn droom, een buitenlands avontuurtje, na te jagen. Moi!’

Van de Kamp stond in maart 2016 voor het eerst op de longlist van de Lange Mannen en debuteerde op 4 juni 2017 tegen Turkije. Hij speelde een aantal interlands. Na zijn avontuur in België kwam Van de Kamp terug bij Amysoft Lycurgus, maar kreeg in het coronaseizoen te maken met een knieblessure. Hij dacht al na over stoppen, maar is op de weg terug.

Van de Kamp:
‘Ik heb onverwachts toch een hele mooie kans gekregen. Ik had niet verwacht dat die zou komen, omdat ik de laatste maanden geblesseerd ben. De mogelijkheid sprak me heel erg aan. Het lijkt me mooi om nog één keer alles op alles te zetten om de droom in het buitenland waar te maken. En toch hopelijk de komende jaren van het volleybal te kunnen leven, mooie plekken te zien en avonturen aan te gaan. Dat wil ik nog steeds graag. Ik snap dat het naar buiten toe een beetje dom overkomt. Hij is de hele tijd geblesseerd en nu gaat ie toch weg, maar ik kies gewoon voor mezelf. Met wel weer een beetje pijn in het hart. Groningen blijft een fijn plekje. Amysoft Lycurgus blijft een fijne club, een hele fijne staf en groep. Maar wie weet hoe het loopt. Voor nu is het denk ik de juiste keuze om het avontuur aan te gaan.’

 

Reacties op dit artikel:

Een antwoord op “Het duo Van de Kamp en Gortzak kiest voor buitenlands avontuur”

  1. Jack de Goede

    Jammer, jammer! Maar begrijpelijk. Bedankt voor het plezier dat jullie hebben gegeven en succes met jullie nieuwe avonturen. Maak het seizoen af met twee mooie prijzen!

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD