Gerard Smit en zijn vrouw laten hun dierenhart spreken op Kreta

Geschreven door: Theo Sikkema

Assistent-trainer van Amysoft Lycurgus Gerard Smit en zijn vrouw Joke gaan iedere vakantie naar Griekenland. Deze keer werd het een bijzondere vakantie. Ze hebben vijf puppy’s van een wisse dood weten te redden.

De vakantie ging dit jaar naar Kreta en tijdens een wandeling hoorden ze in de bosjes gepiep en gejammer. Het trok hun aandacht, maar ze liepen verder. Op de terugweg besloten ze toch te gaan kijken en vonden ze tot hun schrik vijf kleine puppy’s. ‘Twee lagen al helemaal op apegapen’, weet Smit nog.

Geen eten, geen drinken, geen moederhond te zien en er lag een grote witte zak naast.  Getuige het feit dat ze daarin vermoedelijk gedumpt waren. Er werd geprobeerd om direct hulp te zoeken, maar er was niemand in de buurt. Waardoor besloten werd het lieve, maar zeer kwetsbare grut mee te nemen. Joke pakte de meest zwakke op de arm en Gerard nam twee mee in de rugzak. Om later de andere twee op te halen. Bij het appartement werden ze heerlijk in de schaduw onder een boom gelegd. Ze kregen water en hondenvoer was snel gehaald.

Vanaf dat moment stond de verdere vakantie in het teken van de redding van dit nestje hondjes. Ze hadden al snel door dat Joke en Gerard het goed met ze voor hadden. Ondanks het afzetten van hun beweegruimte wisten ze meermaals door de kleinste gaatjes te kruipen om zich te melden voor de deur van het appartement. Uiteindelijk werd een oud geitenhok van de verhuurder ingericht voor het kwintet. Met hooi op de grond om lekker op te kunnen liggen. Joke over het vervolg. ‘We zijn erin geslaagd voor allemaal een baasje in Nederland te vinden. Ze zijn ondertussen ingeënt en behandeld tegen wormen en vlooien.’ De naam van Georgos Kotsos mag niet onvermeld blijven. Hij vertegenwoordigde een dierenwelzijnsorganisatie op Kreta en hij leverde fantastische hulp.

Zo gaan er onder andere puppy’s naar Zeeland, Rijswijk en Wychen. Joke en Gerard nemen zelf ook eentje; Teddy. Het was eerst lastig, vanwege de beperkte ruimte voor dieren in een vliegtuig, om de beestjes in Nederland te krijgen. Maar één van de adoptiegezinnen vliegt speciaal naar Kreta om de hondjes op te halen. Vier in het ruim en eentje op de arm in het toestel. Dit gaat op zondag 16 augustus plaatsvinden. Zo krijgt dit avontuur een prachtig einde en worden Joke en Gerard beloond voor hun dierenliefde. Nu maar afwachten of we Teddy binnenkort een keer zien bij een wedstrijd van Amysoft Lycurgus in het Alfa-college Sportcentrum gaan zien om voor het baasje te gaan supporteren?

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 oktober 2020

Amysoft Lycurgus Sliedrecht Sport

04 oktober 2020