Gehavend Abiant Lycurgus niet opgewassen tegen Poolse weerstand

Geschreven door: Theo Sikkema

Tijdens het Mark Materek Toernooi in Polen heeft Abiant Lycurgus twee keer verloren. Vrijdag werd het tegen Cerrad Czarni Radom, de nummer zes van de PlusLiga, 0-3 en zaterdag was Łuczniczka Bydgoszcz eveneens met 3-0 te sterk. Los van de sterkte van de tegenstanders kon de ploeg van coach Arjan Taaij nog lang niet op volle sterkte aantreden.

In de wedstrijd tegen Radom, setstanden 20-25, 20-25 en 17-25, maakte Niels de Vries zijn rentree na een buikblessure. Erik Mattson maakte zijn eerste minuten op de liberopositie. Vooral over de eerste twee sets was Taaij tevreden. Aanvallend was er een hoog rendement met weinig eigen fouten. Op de momenten dat het passend wat minder ging sloegen de Polen ook direct het beslissende gat in de set. In set 3 viel de focus teveel weg, waardoor de troostfinale restte.

Daarover was Taaij zaterdag duidelijk na de setstanden; 20-25, 15-25 en 8-25. ‘Gisteren was goed, maar vandaag niet. Het was een mooie leerervaring, maar er is nog een hoop werk te doen. Het wordt nu tijd om met een fitte groep meer uren te maken.’ Op zondag 1 oktober staat de strijd om de Supercup op het programma. Het is vooralsnog onduidelijk of de geblesseerde Auke van de Kamp (middenhandsbeentje) Pascal Hoogstra (kniepees) en Dennis Borst (revaliderend van knie-operatie) dan inzetbaar zullen zijn.

De wedstrijd om de Supercup tegen Seesing Personeel Orion begint om 13.45 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

29 september 2018

Abiant Lycurgus Taurus
BESTEL TICKETS

06 oktober 2018

Abiant Lycurgus Advisie SSS BESTEL TICKETS