En de halve finale gaat alweer verder

Geschreven door: Theo Sikkema

De eerste klap is de bekende daalder waard. En dat geldt zeker voor Nova Tech Lycurgus door de eerste halve finale in de strijd om de landstitel met 3-2 te winnen bij regerend kampioen Draisma Dynamo. Met 1-0 voor in de best-of-five serie is prettig om de strijd te vervolgen. Het ‘stelen’ van het thuisvoordeel heeft alleen maar waarde als donderdagavond, aanvang 19.30 uur, in Martiniplaza gewonnen wordt. Koop hier je kaarten.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dit seizoen speelden beide ploegen tot nu toe zes keer tegen elkaar en vier keer ging het over de maximale vijf sets. Nova Tech Lycurgus won een keer met 3-1 en verloor een keer met 3-0. Het geeft aan hoe dicht beide ploegen bij elkaar zitten en details over het algemeen de wedstrijden beslissen.

Een voordeel voor de ploeg van coach Arjan Taaij is dat ze inmiddels vier wedstrijden, inclusief de kwartfinale tegen Simplex SSS, in een modus zitten dat het erop of eronder is. Daar is een dusdanige focus voor nodig dat met doorgaan en niet opgeven te maken heeft. Knokken tot het einde en je door niets en niemand laten passeren. Het lijkt erop dat Nova Tech Lycurgus dat steeds beter beheerst en ook alle spelers daarin een bijdrage leveren. Ook jongens op de bank leefden in Apeldoorn intens mee en de invallers hadden allemaal hun bijdrage. Kay van Dijk noemde het na afloop ook een echte teamprestatie.

Als Nova Tech Lycurgus in staat is om dat vast te houden kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren dit seizoen. Zover is het nog lang niet. Feit is wel dat Nova Tech Lycurgus met 1-0 voorstaat en het zaak is om deze uitzege in Martiniplaza te verzilveren. Maar coach Redbad Strikwerda van Dynamo, gepokt en gemazeld in de Nederlandse Eredivisie, heeft ongetwijfeld zijn huiswerk goed gedaan. En gaat een tactisch konijn uit de hoge hoed toveren, omdat hij ook weet dat verliezen in duel twee wel eens cruciaal kan zijn om de kansen op een vierde landstitel op rij springlevend te houden. Of dat uitschakeling dichtbij is.

Zo is het boeiend om te volgen waar deze serie over maximaal vijf duels naartoe tendeert. Is Nova Tech Lycurgus in staat om Dynamo nogmaals de maat te nemen of trekken beide ploegen weer dichter naar elkaar toe.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD