Een echte kraker in Martiniplaza

Geschreven door: Theo Sikkema

Na de, ondanks de nederlaag, qua ambiance prachtige Europese avond afgelopen woensdag is het tijd om de focus weer op de competitie in de BetCity Eredivisie te richten. Met een echte kraker zondagmiddag om 16.00 uur in Martiniplaza. Koploper NovaTech Lycurgus ontvangt nummer drie Active Living Orion. Koop hier je kaarten.

De Doetinchemers hebben twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. En staan er dus qua verliespunten een puntje beter voor. Daarom is het zaak om de grote concurrent over de knie te leggen om de punten in Groningen te houden. In speelronde negen alweer. Daarmee alweer het laatste duel in de heenronde.

Dat is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Orion werd afgelopen week Europees ook uitgeschakeld bouwt onder leiding van coach Dirk Sparidans aan een steeds beter team. De afgelopen twee seizoenen lukte het gek genoeg niet om prijzen te pakken ondanks de redelijke dominantie in de competitie. Met het aantrekken van spelers als Tom Koops en de Fin Sakari Makinen hoopt de ploeg aan kwaliteit te winnen. De basis is voor een groot deel dezelfde gebleven, waardoor ingespeelde patronen verder ontwikkelt kunnen worden. Dat is vaak een voordeel.

Afgelopen woensdagavond streed Nova Tech Lycurgus voor wat het waard was, maar speelde tegen een iets sterker SC Prometey Dnipro waartegen het heel lastig was om de bal goed op de grond te krijgen. De energie was er en in fases ook prima spel. Belangrijk om mee te nemen de rest van de competitie in. De statistieken tegen Orion zijn overigens in het nadeel van Nova Tech Lycurgus. Van de laatste tien ontmoetingen verloor de ploeg van coach Arjan Taaij acht keer. De enige twee zeges waren overigens niet onbelangrijk. Namelijk twee keer in de bekerfinale.

Vorig seizoen moest Nova Tech Lycurgus in het beslissende duel in de kampioenspoule winnen in Doetinchem, maar verloor met 3-1. En was de kans op een nieuwe landstitel voorbij. Bij Nova Tech Lycurgus worden de blessures steeds minder erg en neemt de fitheid van de totale selectie toe. Daardoor kan er beter getraind worden en in het volleybal geldt nog altijd des te meer uren maken des te beter normaal gesproken.  Met de toch goede herinnering van afgelopen woensdag in het achterhoofd is het te hopen om weer zoveel intensiteit te laten zien.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD