De komende vier weken geen competitie voor Amysoft Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus komt zeker de komende vier weken niet in actie in de competitie. Dat is dinsdagavond duidelijk geworden na de afgekondigde gedeeltelijke lockdown door premier Rutte en minister De Jonge. De competitie ligt voorlopig tot en met woensdag 11 november stil.

De maatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken en worden woensdagavond vanaf 22.00 uur van kracht. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal. Dit betekent dat de Eredivisie volleybal, net als de volleybalcompetities op andere niveaus, in de aankomende vier weken noodgedwongen tot stilstand komt.

Er mag wel getraind worden in teamverband, maar dat is ingewikkeld. Het is uitsluitend toegestaan met een maximale groepsgrootte van vier personen (inclusief trainer) en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel, zowel binnen als buiten de lijnen. 

Coach Arjan Taaij reageert berustend. ‘Ergens wisten we natuurlijk dat dit kon gebeuren. Kijk we kunnen gelukkig gewoon trainen, maar wel rekening houden met de maatregelen. Maximaal vier mensen op een veld. We zullen heel creatief moeten zijn om ons sportieve programma zo in te richten om conditioneel zo goed mogelijk in orde te blijven. Misschien gaan we dingen doen waar we anders niet aan toe komen. Meer nadruk op fysiek of technisch een aantal dingen oppakken.’

De volgende wedstrijden komen voorlopig te vervallen:

16 oktober Draisma Dynamo – Amysoft Lycurgus
24 oktober Amysoft Lycurgus – Sliedrecht Sport
31 oktober VoCasa – Amysoft Lycurgus
1 november Computerplan VCN – Amysoft Lycurgus
7 november Amysoft Lycurgus – Taurus

Als alles goed gaat zou de competitie dan op zaterdag 14 november hervat kunnen worden met een thuiswedstrijd tegen Bielderman Koetsier SSS uit Barneveld. Maar dat is voorlopig een vraagteken?

De Nevobo laat weten dat de maatregelen, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen wekenveel impact hebben op het verdere verloop van de competities. De Nevobo werkt de mogelijke scenariouit voor het vervolg van de competitie De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie. Op korte termijn wordt hierover gecommuniceerd. 

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

14 november 2020

Amysoft Lycurgus Bielderman Koetsier SSS

28 november 2020

TT Papendal Amysoft Lycurgus