Cruciaal thuisduel Nova Tech Lycurgus tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

De Kampioenspoule A voor de beste vier ploegen van de BetCity Eredivisie is halverwege. Na drie speelronden staat Nova Tech Lycurgus derde met vier punten uit drie duels. Komende zondagmiddag om 15.00 uur is Draisma Dynamo de tegenstander in Martiniplaza. In een cruciaal duel, omdat de volle winst de kansen op een plek bij de eerste twee een stuk groter maakt. Koop je tickets hier.

Dynamo heeft mede door de verrassende 3-2 zege afgelopen zondag bij koploper Active Living Orion acht punten. De opdracht is derhalve duidelijk. De volle buit hier in Groningen houden om een plek bij de eerste twee en daarmee directe kwalificatie voor de halve finale van de play-offs in leven te houden.

Dit zal niet vanzelf gaan, want Dynamo is een geduchte tegenstander. De landskampioen van de afgelopen drie seizoenen lijkt op tijd in vorm om goede kans te hebben om het kwartet vol te maken. Nova Tech Lycurgus speelde dit seizoen al vier keer tegen Dynamo en won maar één keer. Dat was op 22 oktober tijdens de eerste speelronde in de reguliere competitie. Toen rolde er een 3-1 zege uit. De strijd om de Supercup leverde 3-2 verlies op, de reguliere thuiswedstrijd begin februari ging met 3-2 verloren en twee weken geleden was de ploeg van coach Redbad Strikwerda in Apeldoorn met 3-0 te sterk in speelronde twee van de kampioenspoule.

De ploeg van coach Arjan Taaij herpakte zich vorig weekend van die nederlaag door in Limburg met 3-1 te winnen van Numidia VC Limax. Dat was goed voor het zelfvertrouwen en het is zaak om dat door te zetten tegen Dynamo. Drie punten erbij brengt beide ploegen weer dichterbij elkaar en dat zou de spanning alleen maar vergroten. Guus Boer is inmiddels weer aangesloten bij de selectie en ook de al langer geblesseerde Niels de Vries maakt goede stappen voorwaarts.  Positieve punten richting de beslissende fase van het seizoen. Nova Tech Lycurgus was voor het laatst in 2018 kampioen en wat zou het fantastisch zijn om in Martiniplaza weer eens een finale om de belangrijkste prijs van het seizoen te strijden.

Zover is het nog lang niet en het is zaak om de route ernaartoe wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. En zoals coach Arjan Taaij altijd zegt het gaat erom dat je zelf goed volleybal speelt. Dat is de basis om tot overwinningen te komen en dan kunnen dromen zomaar realiteit worden. Alleen al daarom zijn de drie punten zondagmiddag superbelangrijk.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD