Coach Arjan Taaij mist Europese trip vanwege verlengde quarantaineperiode

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus moet het woensdag in de zestiende finale van de CEV-Cup tegen Tours Volley Ball doen zonder coach Arjan Taaij. Vanwege nog een coronageval in het gezin is zijn quarantaineperiode in ieder geval verlengd tot en met komende donderdag.

Taaij heeft zich zondag zelf conform de geldende regels laten testen, maar die uitslag is voor wel of niet meekunnen naar Frankrijk nu niet meer relevant. De coach zit sinds afgelopen woensdag in quarantaine en miste voor het eerst in de negen jaar dat hij langs de lijn staat een wedstrijd. Bij beide coronagevallen in het gezin is gelukkig overigens amper sprake van klachten.

Taaij baalt uiteraard. ‘De timing is ongelukkig en ik baal er van, maar het is de realiteit van nu. Heb weinig keus. Europees spelen is altijd speciaal, maar het is niet anders.’

De selectie vertrekt maandagnacht om één uur richting Frankrijk voor een busrit van bijna achthonderd kilometer. Vanwege de drukte bij het testen kan het momenteel wel 48 uur duren voordat een uitslag er is. Daarom was een scenario dat Taaij de ploeg na zou reizen, omdat de uitslag te laat binnen zou zijn.

Zowel tegen VoCASA als Taurus was Erik Noordijk de hoofdcoach. Dat is in Frankrijk ook het geval. De afgelopen twee duels was Gerard Smit de assistent, maar hij reist niet af naar Tours. Wytze Kooistra zit woensdag als assistent op de bank. Het duel in Palais des Sports Robert Grenon in Tours begint woensdagavond om 20.00 uur. De return is op woensdagavond 8 december in het Alfa-college Sportcentrum.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

31 augustus 2022

Samen Lycurgus Draisma Dynamo

02 september 2022

Samen Lycurgus SVG Lüneburg