Canadees Jerome Cross nieuwe diagonaal

Geschreven door: Theo Sikkema

De Canadees Jerome Cross is de vierde nieuwe aanwinst voor SAMEN. Lycurgus in de selectie voor komend seizoen. De diagonaal heeft een één jarige verbintenis getekend en komt over van Hypo Tirol Alpen Volleys uit Innsbruck. Met Cross erbij zijn inmiddels elf spelers gecontracteerd.

De 24-jarige Cross is groot geworden in Vancouver en speelt vanaf zijn dertiende volleybal. Hij is 1.96 meter lang en heeft mede door zijn sprongkracht een spectaculaire speelstijl. Na zijn collegetijd bij Camosun college in Victoria, in de buurt van Vancouver, speelde Cross vorig jaar in de Bundesliga. Alpen Volleys komt weliswaar uit Oostenrijk, maar speelde sinds 2017 na een samenwerking met TSV Unterhaching op een wildcard in de hoogste Duitse competitie. Recent werd bekend dat de Oostenrijkse recordkampioen zich teruggetrokken heeft.

Cross speelde op 12 maart zijn laatste wedstrijd in de Bundesliga, een 3-0 zege tegen Giesen, en zit momenteel bij zijn familie in Vancouver. Hij kijkt al enorm uit naar het nieuwe avontuur. ‘Ik heb veel geleerd in Oostenrijk en hoop mijn ervaring volgend jaar te kunnen laten zien bij SAMEN. Lycurgus. Ik heb op hoog niveau kunnen spelen vanwege mijn sprongkwaliteiten en mijn snelle arm. Ik wil me internationaal verder ontwikkelen en een leider worden. Ik wil mijn plek vinden in het team om van daaruit met zelfvertrouwen te spelen.’ Ondertussen heeft Cross al gehoord dat Groningen een leuke stad is. ‘Ik hou van gezelligheid en kan niet wachten om Groningen te verkennen.’

Er was meer belangstelling voor de goedlachse speler, maar snel handelen van de verantwoordelijken binnen SAMEN. Lycurgus en een bemiddelende rol van oud-speler Chris Voth hebben ervoor gezorgd dat Cross komend seizoen in Groningen te bewonderen is.

Coach Arjan Taaij is zeer in zijn nopjes met  de opvolger van Mitch Perinar. ‘Een zeer interessante diagonaal die het afgelopen seizoen speelde als tweede diagonaal . Jerome is een zeer explosieve en atletische diagonaal die op valt door zijn hoogte en power. Vorig jaar hebben we al nadrukkelijk naar hem gekeken en dit jaar zijn we hem blijven volgen in de Bundesliga. Jerome speelde onder andere beide kwartfinale wedstrijden in de CEV cup tegen Zenit Sint Petersburg op zeer hoog niveau. Hij is in potentie nationaal teamspeler van Canada voor de komende jaren. Die tevens met zijn persoonlijkheid en specifieke volleybal vaardigheid zal gaan uitgroeien tot een speler waar het Groningse publiek van gaat houden.’

De elf spelers in overzicht:

Spelverdeler: Sam Gortzak
Diagonaal: Jerome Cross en Geoffrey van Gent
Passer-loper: Bennie Tuinstra, Auke van de Kamp en Erik van der Schaaf
Middenaanval: Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Jesper van Muijden
Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

10 oktober 2020

RECO ZVH Amysoft Lycurgus

17 oktober 2020

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus