Bekerfinale naar 18 april en play-off finale wordt best-of-three

Geschreven door: Theo Sikkema

De afgelopen maandag afgelaste bekerfinale tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo wordt zondag 18 april om 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen gespeeld. De finale kon niet doorgaan vanwege diverse coronabesmettingen bij Dynamo. Hierdoor wordt de finale reeks om de landstitel ingekort tot een best-of-three. De speeldata zijn woensdag 21 april, zaterdag 24 april en zondag 25 april.

Dit alles is het gevolg van overleg tussen Amysoft Lycurgus, Dynamo en de volleybalbond Nevobo. Het aantal besmettingen in Apeldoorn is dusdanig hoog dat de aanvankelijk zondag 11 april geplande eerste finale om het landskampioenschap niet door kan gaan. Selectie en staf van Amysoft Lycurgus deed dinsdag nog een extra check. Naast de vele snel testen de afgelopen periode toonde een collectieve PCR test bij iedereen gelukkig een negatieve coronatest op.

Tijdens het overleg stonden drie uitgangspunten voorop:

  1. De gezondheid van alle spelers staat voorop;
  2. Een ordentelijk verloop van de beslissende fase van de competitie, waarbij de kans op verstoring zo laag mogelijk is. Uitgaande van einde seizoen uiterlijk op 1 mei. Daarna begint het internationale seizoen. Op 7 mei wordt al de eerste interland voor de EK-kwalificatie gespeeld.
  3. Streven naar kwalitatief zo goed mogelijke wedstrijden.

Daarnaast was de wens van zowel Amysoft Lycurgus als Dynamo om de bekerfinale te spelen voor de start van de play-offs om de landstitel.

Het starten aankomend weekend is vanwege de gezondheid van spelers niet haalbaar. Vanwege een risico dat de serie  verstoord wordt door positieve gevallen wordt veiligheidshalve een week ruimte gehouden aan het achterkant van de kalender. Met een best-of-five serie is die ruimte er niet en bestaat het risico om niet tot een gedegen einde van de competitie komen.

Zowel Amysoft Lycurgus, Dynamo en Nevobo stellen voorop dat niemand blij is met het huidige verloop en het graag allemaal anders hadden gezien. Het is een seizoen waarin het volleybal als één van de weinige competities in Nederland hervat kon worden, maar waarin tot het moment van nu bij alle betrokkenen een beroep is gedaan op aanpassend vermogen aan de situatie. Helaas geldt dit ook voor de finale, maar gezondheid gaat voor alles!

Amysoft Lycurgus bereidt zich vanaf nu voor op het aangepaste wedstrijdschema.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

21 april 2021

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus

24 april 2021

Amysoft Lycurgus Draisma Dynamo